Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Mud Jeans wint Duurzame Willem 1
Mud Jeans wint Duurzame Willem 1
29 mei 2022

Mud Jeans wint Duurzame Koning Willem 1 Prijs

Mud Jeans heeft de Plaquette Duurzaam Ondernemerschap van de Koning Willem 1 Stichting in ontvangst mogen nemen uit handen van koningin Máxima en Klaas Knot van de Nederlandse Bank.

Mud Jeans nam het op tegen andere finalisten als Kipster B.V. en Emma Safety Footwear. Mud Jeans werd geprezen voor de transparantie in de productieketen en het voeren van een disruptief bedrijfsmodel met Lease-a-Jeans.

Volgens het juryrapport is MUD Jeans het eerste jeansmerk ter wereld dat de milieu-impact van zijn gehele productportfolio laat berekenen aan de hand van een levenscyclusanalyse. “Met deze transparantie nemen zij het voortouw in de sector. Ze zetten in op het continu verbeteren van duurzaamheidsprestaties en gaan greenwashing tegen.”

CEO Bert van Son pinkte een traantje weg. “Na tien jaar tegen de stroom in ondernemen geeft deze prijs ons het gevoel van overwinning en erkenning. Iets dat we kunnen gebruiken, want we werken hard aan de moeilijke opgave om de fashionindustrie te willen veranderen. Het was ook een emotionele erkenning. Ons doorzettingsvermogen wordt beloond. We zijn ontzettend trots op ons team."

De Koning Willem I Prijs is een tweejaarlijkse prestigieuze ondernemingsprijs in Nederland. De prijs wordt in diverse categorieën tweejaarlijks uitgereikt. Er zijn prijzen in de categorieën grootbedrijf, mkb-onderneming en onderneming met een focus op duurzaam ondernemerschap. Een jury van vooraanstaande ondernemers en deskundigen uit het Nederlandse bedrijfsleven besluit uiteindelijk wie de prijzen krijgen uitgereikt.

P+ portretteerde Van Son en Mud Jeans eerder in een serie over circulaire fashionbedrijven, in samenwerking met Stichting DOEN.