Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Cover Marktboek 3 Het Nederland van Straks
Cover Marktboek 3 Het Nederland van Straks
09 juni 2019

Nieuw Marktboek P+: Het Nederland van Straks

Deze week wordt het nieuwe Markboek van P+ verstuurd: ‘Het Nederland van Straks’. Met een recordaantal van 126 pagina’s staat ook dit nummer weer vol verkenningen van duurzame markten. Met de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) in de hand leidt dit tot opmerkelijke vergezichten. 

Wie zich nu op P+ abonneert krijgt dit nummer nagezonden.

Met elkaar bouwen aan een ‘Nederland van Straks’. Dat roept de vraag op: hoe willen we dan dat ons land eruitziet over pakweg 30 jaar? Er liggen grote opgaven op het gebied van energietransitie, klimaat, sterk groeiende steden en leefbaarheid. En we moeten nadenken over onze toekomstige economie en de ontwikkeling van de landbouw. Pakken we dit nu goed aan, dan kunnen we ons land aantrekkelijker, toekomstbestendiger én duurzamer maken. Dat is de inzet van de Nationale Omgevingsvisie, kortweg NOVI.

+ Een toekomstbestendig energielandschap

+ Toekomstbestendige steden

+ Toekomstbestendige economie

+ Een toekomstbestendige regio

+ Transacties zonder geld

Niet alleen de inrichting bepaalt het ‘Nederland van Straks’. Er moet veel meer veranderen. MVO Nederland legt een weg aan die moet leiden naar een generieke heffing op CO2. Dat traject start bij het opzetten van een interne CO2-boekhouding door bedrijven. Noem het een zonneboekhouding. 

+ En toen was de melk PlanetProof

+ Voor als de CO2-heffing komt

+ Wat is de impact van inspiratie?

+ Waar twee vloerenbedrijven elkaar ontmoetten

+ Het duurzaamste wegrestaurant van Nederland

+ Ambtenaren over inkopende ambtenaren

Nederland is een delta. Daarin wonen van oudsher mensen die handelen, die hun blik voorbij de landsgrenzen richten. De invloed van onze handelsnatie in de wereld is groot. Daarom zijn we verplicht ook internationaal voorop te blijven lopen. Dat doen we door innovatief privaat geld aan te trekken voor duurzame ontwikkelingen in opkomende landen. Door te hameren op een supply chain management dat van toeleveranciers gelijke handelspartners maakt. En ook door arbeidsrechten en mensenrechten consequent op de agenda te plaatsen, bij de hoogste internationale organisaties.

+ De financiering van klimaathulp

+ Handelsnatie op het spel

+ Sunny Verghese is de nieuwe Paul Polman

+ Eindproducten: Made in Africa

+ Nederland leerde Peru polderen

+ Veiliger schepen slopen

+ Einde aan geweld op de werkplek

Abonneer nu op P+ People Planet Profit (sinds 2002)

 

 

 

 

 

Downloads

Meer info download je hier:

Inhoudsopgave Marktboek 3 P+ (2779 kb)