Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Nefit Easycontrol
Nefit Easycontrol
01 februari 2019

Nefit Easycontrol verwarmt alleen waar dat nodig is

Nefit komt met EasyControl waarmee de temperatuur in elk vertrek individueel kan worden ingesteld. Dankzij de Coming Home-functie weet EasyControl precies hoe laat je thuis komt en stelt de verwarming hierop in. Dat voorkomt onnodig stoken en bespaart energie. Straks zelf ook tijdens het douchen.

Nefit presenteert EasyControl op de Bouwbeurs van 4 tot en met 8 februari 2019.

EasyControl is vanaf februari 2019 beschikbaar via de reguliere verkoopkanalen. De API en verschillende functies, zoals Coming Home, IFTTT en spraakbediening komen na introductie beschikbaar.

De EasyControl wordt wereldwijd onder het merk Bosch op de markt gebracht, maar heeft zijn wortels in Nederland: hij is ontwikkeld in het R&D centrum van Nefit Bosch in Deventer. De nieuwe internationale thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch producten en dankzij een open standaard ook met vele andere smart home en IoT-applicaties. 

In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen van Bosch maakt de EasyControl het mogelijk om voor afzonderlijke vertrekken een eigen verwarmingsprogramma in te stellen. Met de gratis app kunnen zo tot 19 verschillende vertrekken worden aangestuurd. 

Zoals vaker het geval is met slimme producten, zullen verschillende functionaliteiten na de marktintroductie worden toegevoegd. Zo biedt EasyControl op termijn een open interface voor toekomstige partnertoepassingen en kan hij met nieuwe connected oplossingen worden bediend, zoals de spraakassistent Amazon Alexa of de automatiseringsapp IFTTT. De SmartShower-functie zorgt voor extra energiebesparing bij het douchen, zonder comfort in te leveren. 

Het merk bekend van onder ander de Nefit cv-ketel kwam in 2013 als eerste verwarmingsmerk met een eigen slimme thermostaat, Nefit Easy. Deze nog steeds populaire thermostaat blijft naast EasyControl in het programma van Nefit. 

De gratis EasyControl app met demo-functie is al te downloaden in de iOS  en Android-stores.

Hoe? Meer informatie over de Easycontrol  is te vinden op de website van Nefit

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier