Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Neurowetenschap
Neurowetenschap
11 juli 2021

Neurowetenschap helpt bij duurzaamheid

Leiderschapstrainer De Valk Leadership Company, gespecialiseerd in duurzame gedragsverandering op basis van neurowetenschappen, start een franchiseformule. De eerste franchisenemer is inmiddels een feit en naar verwachting zullen voor september nog vijf ondernemers tekenen. Met de franchiseformule wil het bedrijf nog meer mensen bekend maken met neurowetenschappelijke kennis die cruciaal is om een duurzame gedragsverandering te realiseren.  

“De kracht van deze methodiek zit in het breed inzetbaar maken van kennis over ons brein”, vertelt Suzan Dirksen, franchisenemer van De Valk Leadership Company. “Als je begrijpt hoe je brein werkt, kan je met meer compassie naar jezelf en anderen kijken. Ik zet me dan ook graag in om deze waardevolle kennis te verspreiden.”

“Ik ben bijzonder trots dat Suzan Dirksen het traject om franchisenemer te worden succesvol heeft doorlopen”, aldus Guido de Valk. “We zien dat onze trainingen bijdragen aan het humaner maken van organisaties door meer mensgericht leiderschap. Op dat vlak is er helaas nog een hoop werk te verrichten in organisaties. Doordat daar vaak nog oude management modellen worden gebruikt, blijft een groot gedeelte van het potentieel van medewerkers en leiders volledig onbenut. Ik ben dan ook blij dat de franchisenemers onze organisatie versterken.” 

Voormalig huisarts en manager De Valk, die zijn bureau in 2008 oprichtte, zag dat medewerkers vaak niet tot hun volledig potentieel komen doordat managers en leiders een verstikkende leiderschapsstijl gebruiken. “Het inspireerde me om op een eenvoudige manier met behulp van neurowetenschappen het gedrag van leiders aan te passen.” Kenmerkend voor deze aanpak is dat mensen op een praktische manier leren hun eigen brein te managen in plaats van zich te laten leiden door automatische reacties. Dit is niet onopgemerkt gebleven: DVLC gaf al trainingen aan ziekenhuizen, burgemeesters, overheden, universiteiten en talloze bedrijven.

Honderden CEO’s, managers en wetenschappers heeft De Valk Leadership Company inmiddels getraind. Het bedrijf richt zich met name op de Nederlandse markt, maar heeft ook klanten in het buitenland. Een eerste internationale franchisenemer is ook aanstaande. Potentiële franchisekandidaten doorlopen een streng selectieproces. Om de kwaliteit van de trainingen te garanderen volgen de nieuwe franchisenemers daarnaast een stevig opleidingsprogramma. Daarna mogen ze zelfstandig trainingen geven.

Website De Valk Leadershipcompany