Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Nicolette Mak
Nicolette Mak
30 september 2012

Nicolette Mak verkoopt aan PostNL

PostNL heeft het koeriersbedrijf Valid Express van Nicolette Mak overgenomen. ValidExpress was een van de pioniers binnen de groep sociale ondernemingen, waar de zorg voor de werknemers vooraan stond.

Met deze transactie verbreedt PostNL het productaanbod aan zijn klanten die een behoefte hebben aan levering op dezelfde dag. 

Door de overname van Valid Express beschikt PostNL over een landelijk dekkend koeriersbedrijf met een maatschappelijk hart. Valid Express biedt chronisch zieken en fysiek gehandicapten een volwaardige en gelijkwaardige baan waardoor ze uit de uitkeringssfeer worden geholpen en gehouden. “Mensen met een lastig lichaam” zoals Nicolette Mak het zelf altijd zegt.

Ze begon het bedrijf in 1999 voor haar broer, die nergens werk kon vinden. Inmiddels werken er zestig mensen bij Valid Express met vestigingen in Amsterdam, Den Haag/Rotterdam en Utrecht en heeft het bedrijf zeshonderd klanten. “Met de overname van Valid Express kunnen we de pakketten nog sneller bezorgen en geven we verdere invulling aan onze maatschappelijke ambitie", aldus Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur van PostNL Pakketten.

Nicolette Mak maakt niet bekend voor welk bedrag zij het bedrijf heeft verkocht. Ook Stichting Doen, die Mak ondersteunde, is betrokken geweest bij de transactie.

Valid People