Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
wegwijzer circulair inkopen
wegwijzer circulair inkopen
30 september 2013

Online Wegwijzer Circulair Inkopen

MVO Nederland heeft vandaag de eerste versie van een online Wegwijzer voor circulair inkopen op het web gezet. Michel Schuurman van MVO Nederland vertelt hier meer over op Closing the Loop 2013, aanstaande woensdag.

In de tool vinden inkopers stapsgewijs de kennis die zij nodig hebben om hun inkoop aan te sluiten op de circulaire economie en zien ze snel welke routes ze kunnen kiezen en welke ontwikkelingen ze kunnen verwachten. Tips, achtergronden en praktijkvoorbeelden bieden de inkoper grip op dit proces.

De Wegwijzer is een coproductie van verschillende inkoopexperts uit de private en de publieke sfeer, maar ook personen met andere expertises, zoals verkoop en productontwikkeling. Hij is een voortvloeisel van het CE BoostCamp over Circulaire Economie dat dit voorjaar plaatsvond - een initiatief van The Circle Economy, De Groene Zaak en MVO Nederland- waarin het thema ‘circulair inkopen’ opkwam als één van de kansrijke ontwikkelingen waarover men snel kennis wilde ontwikkelen en delen. En zo geschiedde.

Erik van Assen, NEVI: “Circulair inkopen betekent niet alleen kostenbesparing, risicoverlaging, verduurzaming en (keten)innovaties. Het brengt ook een nieuwe visie op het vak en wordt door veel inkopers ervaren als een verrijking, die de persoonlijke uitdaging, de menselijke en de maatschappelijke waarde vergroot.”

Michel Schuurman van MVO Nederland: “De Wegwijzer is met nadruk een 1.0 versie. Iedereen die er informatie aan toe te voegen heeft, of suggesties voor verbetering wil doen, is daartoe van harte uitgenodigd. Ten slotte is circulair inkopen nog in opkomst; met verschillende deskundigen bij elkaar maken we snel grote stappen.”

De Wegwijzer Circulair Inkopen is hier direct te vinden.