Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Prius plug in hybrid aan laadpaal
Prius plug in hybrid aan laadpaal
14 juni 2012

2500 Oplaadpunten voor Plug-in-Prius

De nieuwe Prius kan ook aan de stekker, dus daar horen oplaadpunten bij. Imtech gaat er in opdracht van Toyota misschien wel 2500 neerzetten.

De oplaadpunten komen bij de nieuwe eigenaren van de Plug-in-Hybrid te staan, maar ook bij alle Toyota dealers in Nederland.

Het netwerk wordt onderdeel van de oplaadservice van Toyota, die is inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe hybride auto, zo meldt het bedrijf.

In 2012 zullen er tussen de 1300 en 2500 oplaadpunten bij bezitters van de hybride auto worden geplaatst en 117 dubbele laadpunten bij dealers.

Opdrachtgever is de The New Motion, ontwikkelaar en leverancier van van laadproducten voor elektrische auto's en partner van Toyota-importeur Louwman & Parqui voor de uitrol van de oplaadinfrastructuur in Nederland.

Imtech verwacht dat de aanleg van een grootschalig netwerk voor elektrisch vervoer de drempel om een elektrische of hybride auto te kopen aanzienlijk zal verlagen.

“De Europese markt voor intelligente netwerken staat aan de vooravond van meerdere initiatieven. Eén ervan is het aanleggen van specifiek automerk gerelateerde netwerken voor rijders en dealers”, aldus directeur René van der Bruggen van Imtech.