Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Zelfstroom
Zelfstroom
28 september 2022

Positie verhuurder van zonnepanelen Zelfstroom verstevigd

Zonnepanelenverhuurder Zelfstroom heeft installatiebedrijf Atama Solar Energy in Elst overgenomen. Zelfstroom en Atama werken al jaren intensief samen, specifiek voor installaties in (Zuid)oost-Nederland. 

Met de overname versterkt Zelfstroom haar landelijke installatiecapaciteit en verstevigt de positie als marktleider op het gebied van zonnepanelenverhuur in Nederland. 

Nederland staat voor een enorme verduurzamingsuitdaging, terwijl investeren in woningverduurzaming voor veel huishoudens financieel niet haalbaar is. Juist deze huishoudens worden het hardst geraakt door de huidige hoge energieprijzen en hebben behoefte aan een oplossing. De huuroplossingen van Zelfstroom maken verduurzaming voor meer huishoudens toegankelijk. Dat komt ook ten goede van de versnelling van de energietransitie.

De overname van Atama sluit aan op de strategie van Autobinck Group, de eigenaar van Zelfstroom. Die strategie richt zich ook op het versnellen van de decentrale energietransitie. Met deze overname is Zelfstroom voorbereid op de groeiende vraag naar zonnepanelen in Nederland. 


Ambities waarmaken

“Ik ben erg trots op deze overname, omdat we hierdoor nog beter kunnen voldoen aan de enorme vraag naar zonnepanelen”, zegt Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom. “Atama staat voor expertise, vakmanschap en een sterk lokaal merk. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van Zelfstroom en Atama mogelijkheden biedt voor verdere professionalisering en voor doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers.”
 
Zelfstroom groeit door de overname naar 225 werknemers. Zelfstroom heeft een ideële missie: de energietransitie versnellen en de aarde schoner doorgeven. Het duurzame energiebedrijf gelooft dat iedereen zonder investeringen moet kunnen overstappen op zonne-energie en voorziet hierom particuliere en bedrijfsdaken van zonnepanelen. De Bossche organisatie is sinds 2018 officieel B Corp gecertificeerd omdat het een bijzondere impact heeft op milieu, transparantie en corporate governance. 
 
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier