Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Paul Polman, foto P+ People Planet Profit
Paul Polman, foto P+ People Planet Profit
28 november 2015

Unilever vanaf 2030 klimaatneutraal

Na de ASN Bank wil nu ook Unilever vanaf 2030 klimaatneutraal opereren. Alle energie die het bedrijf gebruikt moet dan uit hernieuwbare bronnen zijn opgewekt. Qua elektriciteit moet dat al in 2020 gelden.

Het bedrijf stelde in het Sustainable Living Plan al eerder doelen om de uitstoot van schadelijke stoffen in het productieproces te verminderen. Zo wilde Unilever de emissie van CO2 tussen 2010 en 2020 halveren. Topman Paul Polman van Unilever kondigt de nieuwe doelstellingen aan met het oog op de aanstaande klimaattop COP21 in Parijs.

Volgens Polman is het zaak dat tijdens de klimaattop een sterk signaal wordt afgegeven. Hij verwijst naar een rapport van de Wereldbank, waarin wordt gesteld dat in 2030 circa 100 miljoen mensen extra armoede lijden als de klimaatveranderingen niet worden tegengegaan. Bedrijven en overheden moeten duurzame initiatieven ondersteunen, vindt de Unilever-topman. Ook pleit hij voor harde afspraken en de mogelijkheid om in te grijpen als niet aan afgegeven doelstellingen wordt voldaan.

Ondertussen werkt MVO Nederland met vier organisaties waarvan sommigen misschien al volgend jaar klimaatneutraal zullen zijn. Daaronder ook een stad. Lees meer hierover in de nieuwe P+ in het artikel 'Climate Makeover'.

Speciaal voor deze top produceerde Unilever een PDF met feiten.
 

Downloads

Meer info download je hier:

Unilever document voor COP21 (77 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier