Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Rugzak Vanhulley
Rugzak Vanhulley
07 mei 2021

Vanhulley: Boxershirts en 30 andere remakes

Lever je versleten lievelingsoverhemd in en wij maken er een boxershirt van. Met dat idee werd Vanhulley nationaal nieuws. Nu, acht jaar later, presenteert Jolijn Creutzberg 31 verschillende producten, gemaakt van oude bedrijfskleding, banners, gordijnen, vlaggen of zelfs van autogordels. Een steviger rugtas dan die van Vanhulley zul je niet makkelijk kunnen vinden.

Vanhulley toont de rugzak in een mini P+ Special. Deze digitale uitgave maakt deel uit van een reeks artikelen over circular fashion die in samenwerking met Stichting DOEN wordt gemaakt.  

In deze Special blikt Creutzberg terug op het begin van haar sociale onderneming: “Het begon acht jaar geleden met het vermaken van een overhemd tot boxershort. Je stuurt een overhemd naar ons op en de vrouwen van Vanhulley en de deelneemsters aan ons werk- en leertraject maken er iets anders van. Ik ben trots op onze vrouwen. Elk jaar vinden ongeveer 15 medewerksters met afstand tot de arbeidsmarkt hun weg naar ons atelier. Ze werken hier een jaar lang aan hun eigen ontwikkeling. Na dat jaar stromen ze uit. Ze hebben dan een mbo-diploma op zak, beter Nederlands geleerd, een groter netwerk opgebouwd en flink wat werkervaring opgedaan. Draagkracht noemen we dat.”

De naam ‘Vanhulley’ heeft ook alles te maken met het sociale karakter van de onderneming. Creutzberg: “Het betekent: onze vrouwen die iets van jou voor jou maken. Daardoor is het product dat je terugkrijgt niet alleen van jou maar ook een beetje van hullie. Vanhulley, dus.”

De boxershorts worden nog steeds gemaakt, maar het assortiment is veel breder geworden. Creutzberg: “We maken nu ook producten van niet meer bruikbare bedrijfskleding, van banners, gordijnen of vlaggen. We maken van alles: originele relatiegeschenken, kerstcadeautjes voor medewerkers, inrichting van ontvangstruimte, toffe (sport)tassen, regenhoesjes voor fietszadels, noem maar op. Stuk voor stuk uniek, limited edition. We hebben inmiddels 31 verschillende producten in ons assortiment, waar we supertrots op zijn.”

 Op de foto’s zie je één van de tofste producten uit het assortiment: de rugzak. Gemaakt van een jas met hengsels van supersterke autogordels; zo kan de tas heel wat hebben.”

Website met alle producten van Vanhulley

Download mini Special P+ over Vanhulley

 

Downloads

Meer info download je hier:

Vanhulley in mini P+ Special (618 kb)