Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Scheurkalender Lekker Plantaardig
Scheurkalender Lekker Plantaardig
07 februari 2022

Veganistische recepten voor een prikje

Een scheurkalender met elke dag een nieuw veganistisch recept. Voor de helft van de oorspronkelijke prijs. Mooie kans om voor een prikkie uit te proberen hoe het is: eten zonder vlees, vis, melk, eieren of andere dierlijke producten. Met recepten van gespecialiseerde restaurants.

Na het succes van vorig jaar is de extra hoge oplage van dit jaar van ‘Lekker Plantaardig 2022’  nog niet uitverkocht. Daarom biedt initiatiefneemster Chantal Overgaauw de kalender van 17,95 euro nu aan voor 9,99 euro. Er is ook al een maand van het jaar  2022 voorbij, vandaar. Bij bestelling van 25 of meer exemplaren ontvangen kopers ook nog eens 50 procent korting op deze prijs, zodat de kalender nog maar 5 euro per stuk kost. Dit kan een idee zijn om medewerkers of partners mee te verrassen.


"Plantaardige voeding is dus duurzame voeding"

De scheurkalender is een idealistisch product. Vaker plantaardig eten is beter voor het klimaat en dierenwelzijn. Door meer planten te eten verbruiken mensen minder grond en water. ”Daar hebben we steeds minder van met de toenemende wereldbevolking. Plantaardige voeding is dus duurzame voeding”, stelt Overgaauw.

In 2021 kwam Lekker Plantaardig voor het eerst uit. Een aantal evergreens uit de vorige editie staan ook weer in deze editie.


"Met bijdragen van restaurants, eetcafé's en lunchrooms"

Nieuw zijn dit jaar de bijdragen van verschillende Nederlandse restaurants, eetcafé's en lunchrooms. Hun naam staat aangegeven onder het recept.

Deze vegan recepten scheurkalender Lekker Plantaardig 2022 bevat:
+ 260 veganistische recepten
+ Elk weekend informatie over gezonde en plantaardige voeding
+ Weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel

De kalender is dubbelzijdig bedrukt. Op de voorkant zijn de dag- en datum afgebeeld met de ingrediënten en op de achterzijde van de pagina's staat beschreven hoe je de gerechten klaarmaakt.

De kalender is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Hij is CO2-neutraal geproduceerd door inkoop van Europese groene stroom en compensatie van de resterende CO2-uitstoot. De omslag is van papier uit verantwoord beheerde bossen en productieafval van papier en karton wordt aangeboden voor recycling.
 
De scheurkalender ‘Lekker Plantaardig’ is hier te bestellen.
 
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier