Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Professional Passionates / Sustainable Hunt
Professional Passionates / Sustainable Hunt
18 mei 2012

Nationaal Kantine Onderzoek: Moet duurzaam voedsel verplicht zijn?

“In plekken waar je verplicht moet eten zou het aanbieden van duurzaam voedsel ook verplicht moeten zijn. Ja of Nee?” Dit is een van de vragen uit het Nationale Kantine Onderzoek.

De vraag kwam op in het laatste nummer van P+, waar plaatsen werden beschreven waar mensen min of meer verplicht moeten eten. Een gevangenis, een zorginstelling, een afkickkliniek, maar ook een bedrijfskantine. De organisatoren van de Sustainable Hunt vonden de stelling zo interessant, dat ze ‘m als vraag meenemen in het nu lopende Nationale Kantine Onderzoek.

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op 5 juni, tijdens de Sustainable Hunt. Op dit evenement introduceren de initiatiefnemers, de Professional Passionates, oplossingen aan voor een duurzame lunchcultuur aan 50 CEO's en betrokken medewerkers, ‘zodat men kennis maakt met de oplossingen en ook daadwerkelijk kan implementeren’.

Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en een van de deelnemers van de Sustainable Hunt, zal op dit evenement vertellen over het belang van een goede lunch voor het bedrijfsleven.“Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Eigenlijk zou de lunch binnen elk bedrijf heilig moeten zijn, een uur waarbij iedereen aanwezig is en over andere dingen praat dan over werk. Een moment waarbij je pauze neemt, terug gaat naar jezelf, gezond en bewust eet, en positief geprikkeld wordt. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf.”

Wat gebeurt er nog meer? Tien teams van vijf duo's - bestaande uit een CEO/manager en een Professional Passionate – gaan de strijd aan met elkaar. Op het terrein van De Baak in Driebergen wordt een Paradeachtige setting gecreëerd, waar de teams belevenisopdrachten uitvoeren rondom de thema's People, Food en Waste. Topbestuurders - de zogenaamde Jagermeesters - als Tex Gunning (AkzoNobel), Stef Kranendijk (Desso), Ivo Lurvink (ING), Maurits Groen (mgmc) en Ruud Koornstra (Tendris) sturen de teams aan.

De website van Sustainable Hunt