Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Versatile Forever
Versatile Forever
09 mei 2022

Versatile Forever: zwemmen in verknipt voetbalshirt

Alle swimwear uitverkocht. Dat is nog eens goed nieuws voor het circulaire fashion label Versatile Forever, dat van voetbalshirts bikini’s maakt. 

De Rotterdamse designer Inez Naomi Correa (1991) zou met de aanstaande Feijenoord-finale tegen AS Roma op komst vast honderden van zulke ‘soccer bikini’s’ kunnen wegzetten. Gelukkig zijn er nog tal van andere producten, die ze nog wel op voorraad heeft.

In heel wat van haar collectie herken je stukjes voetbalkleding terug. En dat assortiment is breed: “Shirts, tops, pants, swimwear, dresses, accessories. Ik koop graag voorraden gebruikte voetbalshirts en voetbalsjaals op, om die te verwerken, te upcyclen. Grappig, ik maakte laatst een muts van een Feijenoord sjaal die door de rapper Ronnie Flex werd gedragen. Die waren de dag erna allemaal uitverkocht.”


"Geen Feijenoord-shirts in Den Haag ophangen"

Ze kiest de voetbalshirts niet alleen vanwege de prachtige kleurrijke effecten die ze ermee kan bereiken. “De stof van voetbalshirts is heel fijn om swimwear van te maken. In zo’n shirt moet zweet heel snel opdrogen. Dat is ook ideaal voor het strand, na het zwemmen.”

Ze beperkt zich ook niet tot Feijenoord. “Ik verzamel shirts van allerlei clubs, ook buitenlandse, maar ik verwerk de stof zo dat er niet meteen overal logo’s op staan. Ik concentreer me meer op het reliëf in de stof of op een bepaald werkje. Ik heb ook wel een samenwerking gehad met Feijenoord en andere clubs. Er komt ook iets aan met Ajax. Maar die collectie moet je hier niet in Rotterdam ophangen. En verwerkte Feijenoord-shirts weer niet in Den Haag.”


"Zes dozen met T-shirts uit de jaren '80"

De voetbalshirts worden ook met andere materialen gemixt. “Ik koop ook wel op Marktplaats, bij kringloopwinkels en bij textielsorteerbedrijven. Laatst was ik bij een verzamelaar van allerhande producten. Had hij daar zes dozen met T-shirts uit de jaren ’80 staan, allemaal nog goed ook. Heel mooi en heel kleurrijk. Paste heel erg in mijn werk, bij wie ik ben en wat ik doe. Heb ik allemaal meegenomen.”

Over zichzelf: “Braziliaanse vader, Nederlandse moeder. 30 jaar geleden geboren in Gouda, maar ik woon al meer dan 10 jaar in Rotterdam. Op Artemis gezeten toen dat nog in Rotterdam zat. Daar styling en design gedaan. In heel veel posities in de mode-industrie gewerkt: high fashion, fast fashion. Al die kennis pas ik nu toe in mijn eigen label.”

De 50 duizend euro van de Textielcall 2022 van stichting DOEN die zij won gaat ze vooral voor marketing inzetten. “Naamsbekendheid, om zo te kunnen opschalen.”

 

Downloads

Meer info download je hier:

Versatile Forever stichting DOEN (2293 kb)