Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Hiske Versprille over Jack Bean
Hiske Versprille over Jack Bean
14 oktober 2018

Een 8 van de Volkskrant voor Jack Bean

Het Fastfood-restaurant Jack Bean in Rotterdam heeft een 8 gekregen van recensente Hiske Versprille in de Volkskrant. Dat is een bijzondere waardering. Enkele weken geleden knuppelde ze een 3 Sterren-restaurant nog neer met een schamele 6,5. Over deze ‘plantbased’ start-up schreef ze: “Laat die plantaardige revolutie maar komen.”

Twee weken geleden portretteerde P+ chef-kok Pepijn Schmeijnk nog in een Special. Hier vertelde hij hoe hij voorkwam dat er reststromen in zijn keuken ontstonden. Door te fermenteren, in te maken, in te vriezen en van bonen burgers te maken, wist hij tot een circulaire keuken te komen. Hij haalt bovendien al zijn ingrediënten binnen een straal van 20 kilometer van zijn restaurant, om zo onnodige CO2-uitstoot door vervoer te voorkomen.

Versprille concentreert zich meer op de smaak van de gerechten van Jack Bean. Vooral over de ‘bowls’ was zij erg enthousiast. Over de Mexicaanse chili: “Op een goed mengsel van beetgare granen krijgen we een hartige, volle bonenchili: ingemaakte, geroosterde en rauwe groenten, zacht-zoet gekarameliseerde uien, gerookte tomaten. Een weelderig en smakelijk gerecht. Dat geldt ook voor de falafel-bowl: een krakende, vullende falafel van rauwe Hollandse tuinbonen, nu met kerriebloemkool, een dressing met goede tahin (sesampasta) en wederom een rijkdom aan groenten en granen.”

Versprille besluit met: ‘Wat een goede ideeen allemaal, en wat een vrolijkmakend eten.”

Lees hier het volledige verslag van Versprille in de Volkskrant

 

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier