Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Nicolas Hulot
Nicolas Hulot
09 juni 2017

Frankrijk krijgt minister voor Biotransitie

Frankrijk krijgt een minister voor biotransitie, de populaire 'milieuridder' Nicolas Hulot. Zou hij spreken op de komende beurs World Efficiency Solutions in Parijs, van 12 tot en met 14 december? Zijn voorganger minister Ségolène Royal gaf bij de vorige WE Solutions al een voorproefje van de enorme duurzame transitie in Frankrijk, met tal van enorme droomprojecten, vaak ondersteund door innovatieve bedrijven en technologieën.

Een groep van 40 Nederlandse bedrijven heeft in mei al een voorproefje gekregen van wat er in Parijs straks te halen valt. In Nederland werkt World Efficiency nauw samen met VNO-NCW en MVO Nederland. In dit kader is op 24 mei een bijeenkomst georganiseerd in Den Haag. Met bijdragen van Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) en Sladjana Mijatović, programmamanager Circular Amsterdam, werden projecten in het kader van circulaire economie besproken. Deelnemende ondernemingen presenteerden oplossingen op het gebied van mobiliteit en energie efficiëntie, onder andere in de voedingsmiddelenindustrie en de bouw. 

WE Solutions bestaat uit een ‘ONLINE – On LIFE’ platform, d.w.z. zowel een online community als tevens een vakevenement: 

+ Een internationaal community platform – WEConnect – een platform voor het bijeenbrengen van bestaande oplossingen van bedrijven en organisaties, alsmede projecten waarvoor een adequate oplossing gezocht wordt

+ Een vakevenement gedurende 3 dagen – WE Paris 2017 –van 12 t/m 14 december 2017 in Paris Expo Porte de Versailles, met een Summit voor beleidsmakers met debatten en conferenties, de expositie van concrete oplossingen en de presentatie van innovaties en nieuwe methodes;

+ Vele promotie-evenementen wereldwijd: Den Haag, Milaan, Madrid, Boston, San Francisco, en van 14 t/m 16 november tijdens de COP23 in Bonn…

In het kader van het Green Deals programma, in Nederland gestart in 2011, organiseert de OREE (Franse Milieu Defensie Organisatie) een sessie over de belangrijkste Franco-Nederlandse afspraken op het gebied van duurzame ontwikkeling tijdens de aankomende WE Solutions.  Daarnaast wordt, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Parijs, gewerkt aan de realisatie van een Nederlandse collectieve inzending op de WE Solutions in december in Parijs.

WE Solutions nodigt Nederlandse bedrijven uit om zich aan te melden bij de WE Solutions community en samen te werken aan een markt voor duurzaamheid en low-carbon oplossingen.

Meer over de benoeming van Nicolas Hulot

Over zijn leven als actievoerder voor natuurbehoud.

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier