Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Zweeds plus size model
Zweeds plus size model
30 maart 2013

Plus Size Zweedse etalagepop verovert de wereld

Een iets voller dan normale etalagepop uit Zweden. Het is op dit moment een hit die de hele wereld over gaat. Tot in Australië toe.

De etalagepop stond in een Zweeds warenhuis met de Zweedse naam Åhléns. Niets bijzonders, behalve dan dat de pop net even iets voller was dan maatje 32.

Nog niets aan de hand? Nee, niemand die er aanstoot aan nam. Een Zweedse website had er al eens melding van gemaakt, meer niet.

De bal ging pas aan het rollen toen een blogger (blogster) van ‘Women’s Right News’ de foto ook op Facebook zette. Bij het schrijven van dit artikel had dit meer dan 800.000 ‘likes’ opgeleverd en meer dan een miljoen mensen keken er naar.

Het wordt blijkbaar een goed idee gevonden om pasmodellen niet langer te modelleren naar een zelden of nooit bereikbaar slankheidsideaal.

Inmiddels hebben de paspoppen een eigen website, waarop ook de maker werd onthuld; het bedrijf Hindsgaul. Dat maakte bij navraag bekend dat hun mannequin die de wereld over spurtte hun ‘plus size’ model was. Voor wie geïnteresseerd is haar de maten: hoogte 178 centimeter, borstomvang 110 centimeter, taille 85 centimeter, heupen 115 centimeter en schoenmaat 38. H&M, die er eerst van werd verdacht deze showpop te hebben geïntroduceerd, sluit niet uit dat ze er in de toekomst ook wat van gaan bestellen…

Website van de plus size etalagepop