Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
afbreekbaar horloge
afbreekbaar horloge
17 januari 2012

Sprout: horloges om weg te gooien

‘Mooie horloges om weg te gooien’ verkoopt fashionwebshop watMooi sinds kort.  De horloges zijn gemaakt van een hars dat uit maïs wordt gewonnen. In de composthoop worden ze binnen een jaar voor 99% biologisch afgebroken.

Het is niet de meest slimme manier om je product aan de man te brengen, zou je denken: erbij vermelden dat ze vooral ook goed zijn om weer weg te gooien. Maar dat is nou net het bijzondere aan de nieuwe lading Sprout horloges, zegt Joke Bom, eigenaar van fashionshop watMooi: “Het zijn de meest milieuvriendelijke horloges die je kunt kopen. Bij iedere keuze is gekeken hoe zo weinig mogelijk impact op het milieu wordt gemaakt.”

De horloges zijn gemaakt van een hars dat uit maïs wordt gewonnen; dat levert een natuurlijk materiaal op dat comfortabel aanvoelt maar volgens de Amerikaanse horlogefabrikant net zo stevig is als synthetisch plastic. De horloges gaan een leven lang mee, maar ze blijven niet voor eeuwig op de aarde: “In de composthoop worden ze binnen een jaar voor 99% biologisch afgebroken.”

Ook over de rest van de materialen is nagedacht. Zo zijn de wijzerplaten gemaakt van bamboe, dat zo wordt gepolijst dat het er uitziet als parelmoer. De lenzen –normaal van plexiglas- zijn gemaakt van een mineraal kristal, een ijzersterk soort glas dat gemaakt is van zand. De batterijen zijn kwikvrij.

Sprout heeft een collectie van in totaal 65 polshorloges uitgebracht in allerlei verschillende kleuren en vormen waarvan een deel wordt verkocht in de webshop van watMooi. De prijzen variëren van € 54,95 tot en met € 84.95.

De horloges op de website van Watmooi.nl

Tekst: Marianne Lamers