Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Logitech keyboard afwasbaar
Logitech keyboard afwasbaar
31 augustus 2012

Koffie- bier- en limonadebestendig toetsenbord

 

Een toetsenbord dat je onder de kraan kunt houden. Dat is een geweldige uitvindingen voor onhandige computergebruikers, die nogal eens kopjes koffie met suiker omgooien. 

Het overkwam onszelf pas nog, met het keyboard van onze Mac. De nieuwste generatie toetsenborden kent platte witte toetsen. Hoe schoon je handen ook zijn, de letters worden na verloop van tijd net zo vies dat het lijkt alsof je een kettingroker bent, ook al roken we al 22 jaar niet meer. Dus: de biologisch afbreekbare schoonmaakspray erop gesproeid en schoongemaakt. Om daarna te ontdekken dat vier letters het niet meer deden. Na twee dagen op de CV deed de ‘u’ het nog steeds niet. Geen letter die je vaak gebruikt, maar wel erg lastig om de hele tijd ergens een ‘u’ vandaan te knippen en in de tekst te plakken. Dus zijn we maar weer naar de Apple Store gefietst voor een nieuwe. En de oude kon op zolder bij onze verzameling ex-Macs, waar we om de een of andere reden maar geen afscheid van kunnen nemen.

Nu hebben we als Apple-gebruiker niet zoveel aan het nieuwe koffiebestendige toetsenbord: de Logitech Washable Keyboard K310. Logitech producer alleen voor Windows-computers, helaas. Maar toch: in het kader van het voorkomen van onnodig technisch afval is het wel een hele mooie productverbetering.

Het Keyboard is dus met de hand afwasbaar en kan (met uitzondering van de USB-kabel) tot een diepte van 28 centimeter in water ondergedompeld worden. Handige drainage gaten in de achterkant van het toetsenbord zorgen ervoor dat hij na iedere wasbeurt snel opdroogt. De tekens op het toetsenbord zijn via laser geprint en voorzien van een UV coating om ervoor te zorgen dat deze niet vervagen tijdens het wassen. De toetsen gaan zo’n vijf miljoen toetsaanslagen mee.

“Iedereen heeft weleens dat paniekmoment meegemaakt wanneer er koffie of frisdrank is gemorst over een toetsenbord”, zegt Sophie Le Guen, senior director muizen & toetsenborden bij Logitech. “Omdat dit soort ongelukjes nou eenmaal gebeuren, ongeacht hoe voorzichtig je bent, hebben we de Logitech Washable Keyboard K310 ontworpen. Dit robuuste toetsenbord functioneert ook na veelvuldig gebruik en diverse ongelukjes nog als nieuw.”

De duurzame en tegelijkertijd comfortabele Washable Keyboard K310 is geschikt voor zowel thuisgebruik als op kantoor. De Washable Keyboard K310 is voorzien van functietoetsen, een numeriek toetsenbord en is compatibel met Windows XP, Windows Vista en Windows 7.

De Logitech Washable Keyboard K310 is naar verwachting vanaf oktober 2012 beschikbaar, voor een adviesprijs van 39,99 euro.

Logitech

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier