Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Broodje Goed Gevoel
Broodje Goed Gevoel
16 september 2013

Albron: Broodje Sociale Werkplaats

Broodjes met een goed gevoel, gepresenteerd door mensen die werken op een sociale werkplaats. En dat weer gepresenteerd door cateraar Albron en Wedeo.

Hoe werkt het? Sociale werkplaatsen, oftewel SW-bedrijven, kunnen met deze service hun dienstverlening in de regio uitbreiden en meer medewerkers een leer-werkplek binnen horeca aanbieden.

Albron is sinds 2012 partner van Wedeo als het gaat om eten en drinken binnen het bedrijf. Samen richtten ze een bedrijfsrestaurant in dat tevens leer-werkomgeving is. Gecertificeerde Wedeo-medewerkers werken hier onder begeleiding van een cateringmanager van Albron en doorlopen een uitgebreid ontwikkeltraject. Met veel plezier bereiden ze de lunch voor hun collega’s en leren ze alle aspecten van het cateringvak kennen. Wanneer de situatie dit toelaat, stromen de medewerkers uit naar andere klanten van Albron of andere locaties om ook daar een functie binnen de catering te vervullen.

De broodjesservice is een extra dienst voor SW-bedrijven, waarmee zij organisaties in de omgeving kunnen voorzien van een lekkere lunch.

Henk Voormolen, ‘aanvoerder Overheid’ bij Albron, legt uit: “Wij werken al een aantal jaren samen met diverse SW-bedrijven. We leren de bedrijven en de mensen steeds beter kennen en hebben in samenwerking met een aantal van deze partners de broodjesservice ontwikkeld. Zo breiden de SW-bedrijven hun dienstverlening uit, krijgen de medewerkers nog meer kansen om zich te ontwikkelen en heeft Albron een mooie service om aan te bieden in deze sector.”

Wedeo is het eerste SW-bedrijf dat met de broodjesservice aan de slag gaat. Het aanbod van de service loopt uiteen van een broodje kaas tot complete lunchpakketten, vers fruit en zuivel- en vruchtendranken. Bestellingen worden online of telefonisch geplaatst en dagelijks vers gemaakt in de professionele keuken van Wedeo.

Wedeo-medewerker Marie Wieringa vertelt: ‘Door de komst van de broodjesservice en ons bedrijfsrestaurant is mijn werk afwisselender geworden. Elke dag leer ik ook weer iets nieuws. Ik vind het belangrijk om aan de buitenwereld te laten zien dat Wedeo-medewerkers dit ook kunnen.’

Website van Lekkere Broodjes met een Goed Gevoel.