Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
taxi-e, foto Jan van der Woning
taxi-e, foto Jan van der Woning
03 december 2012

Wat mist u als u geen abonnee bent van P+?

En verder in deze nieuwe P+


Elektrische taxi
Taxi-E van Ruud Zandvliet en Edvard Hendriksen heeft als thuisbasis gekozen voor het grootste elektrische oplaadstation in heel Europa, in Amsterdam.

MVO Nederland
Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen de Biobased Economy en  de Circular Economy?

Dorette Corbey
Biomassa is een goed alternatief voor grondstoffen die uitgeput raken, maar vraagt meer hectares landbouwgrond dan Nederland beschikbaar heeft.

Bruinkoolwinning
Hoe ziet het herstelde landschap er uit, nadat de monsterachtige grote graafmachines van het Duitse energiebedrijf RWE een diep ravijn hebben gegraven, op zoek naar bruinkool?

Biomassacentrale
De houtcentrale van Essent in Cuijk krijgt een nieuw leven, nu als energiecentrale die wordt gestookt op biomassa.

De daken van gemeentehuizen
Waarom liggen de daken van gemeentehuizen van grote Nederlandse steden niet vol met zonnepanelen, terwijl er toch een duurzaamheidsbeleid is afgesproken?

CSR Portal
Wat valt er volgens onze ambassadeur Joop Scheffers voor Nederlandse bedrijven in Vietnam te halen?

Senior Experts
Ook in ontwikkelingslanden kan een slechte werksfeer zorgen voor een niet optimaal functionerende organisatie, zoals een tehuis voor geestelijk gehandicapten in Zuid-Afrika.

MVO-manager van het Jaar
Annette van Waning van Vebego / Hago Next is gekozen tot MVO-manager van het jaar. Ze wil die tijd gaan gebruiken om een Handboek People te schrijven, een boek die ook HR-afdelingen gaat activeren.

Handel en Hulp
Handelshulp bestaat al veertig jaar, in de vorm van het Nederlandse agentschap CBI dat ondernemers uit verre landen helpt om de Europese markt te veroveren

Handel en Hulp
Handelshulp bestaat al veertig jaar, in de vorm van het Nederlandse agentschap CBI dat ondernemers uit verre landen helpt om de Europese markt te veroveren.

Computervoeding
Hoe bestaat het dat een student aan de TU in Delft een voeding bouwde die computers heel erg veel zuiniger maakt, terwijl ze toch zijn voorzien van het Energy Star-label?

Boekenregen
De MVO boekenkast van 2012, Nederlands en internationaal

En verder, columns van hoofdredacteur Jan Bom (Over: de Biobased Economy), Marleen Janssen Groesbeek (Over: Lekkage in de kringloop) en Willem Lageweg van MVO Nederland en nog veel meer.

Abonneer op P+

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier