Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
30 januari 2016

Alpro vermindert suikers sojadrank met 12 procent

Alpro soja heeft kans gezien tussen 2008 en 2014 de hoeveelheid suiker in het volledige assortiment met 12 procent te verminderen. De drinks met een smaakje bevatten nu 30 procent minder suikers dan de meeste melkdranken met fruit of chocoladesmaak.

Hoeveel suikers zitten er nu nog in een pak sojadrink rode vruchten? Niet meer dan 6 gram op de 100 gram melk en dat is inderdaad niet veel. Je mag verwachten dat die suikers vooral natuurlijke fruitsuikers zijn, geen geraffineerde suikers, die volgens wetenschappelijk onderzoek zorgen voor obesitas en versnelde veroudering van de bloedvaten.

Alpro drinks wil nog toch nog verder gaan in het terugbrengen van suikers. “We streven ernaar om dat percentage tegen 2018 nog eens met 12,5 procent te reduceren,” zo zegt Simone Broxks, voedingsdeskundige bij Alpro Nederland. Ook op het gebied van vetten onderneemt Alpro ook al jaren actie om het aandeel aan verzadigde vetten in het volledige productportfolio te verlagen. Zo stelt Alpro dat in de toekomst 70 procent van zijn producten arm zijn aan verzadigde vetten.  Het is juist de combinatie van suiker en vet die dik makend is.

Dit alles staat in het nieuwe duurzaamheidsverslag van Alpro, een Belgisch bedrijf dat al vele jaren strijd tegen het gebruik van genetisch gemanipuleerde soja. De grondstof komt dus niet uit de VS, maar wordt in Canada en Europa verbouwd.

Website Alpro