Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Avans bundelt hogescholen op SDGs
Avans bundelt hogescholen op SDGs
28 juni 2018

200.000 studenten leren Global Goals

Acht Nederlandse hogescholen leveren straks niet minder dan 200 duizend studenten per jaar af die zich tijdens hun studie verdiept hebben in het praktisch toepassen van de Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN. Avans Hogeschool in Noord-Brabant onderzocht het afgelopen jaar de kansen. In korte tijd sloten zeven andere hogescholen zich bij het initiatief aan. 

Over deze ontwikkeling gaat de nieuwe P+ Special. De SDGs zorgen voor zoveel enthousiasme bij directies, docenten en studenten dat van een duurzame doorbraak in het hoger onderwijs gesproken mag worden. Eindelijk.

Met oud-premier Jan Peter Balkenende als getuige tekenden acht Nederlandse hogescholen op 27 juni bij Avans Hogeschool in Den Bosch een intentieverklaring om de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen in onderwijsprogramma’s te verwerken.

Over vier jaar overstromen duurzame afgestudeerde hbo-ers de arbeidsmarkt. Het hoger beroepsonderwijs in Nederland telde vorig jaar bijna 450 duizenden studenten. Naar verwachting breidt de eerste groep van acht hbo-scholen zich nog uit. Daar wordt dit najaar in de Vereniging van Hogescholen op ingezet.

Dit zijn de totale aantallen studenten van de ondertekenaars van de intentieverklaring.

Fontys Hogescholen  44.000 studenten

Hogeschool Utrecht  36.000 studenten

Avans Hogeschool    30.000 studenten

Hanze Hogeschool    30.000 studenten    

Haagse Hogeschool   26.000 studenten

Saxion Hogescholen  26.000 studenten

Van Hall Larenstein 4.000 studenten

Has Hogeschool      3.400 studenten

Totaal              199.400 studenten

Andere grote hbo-instellingen zijn onder andere Hogeschool van Amsterdam met 43.000 leerlingen en de Hogeschool Rotterdam met 36.000 leerlingen. 

Download hier de volledige P+ Special over het hbo en de Global Goals en de eerste tastbare projecten van studenten, zoals een hoesje dat voorkomt dat lege bierflesjes van Heineken niet meer gerecycled kunnen worden.

 

Downloads

Meer info download je hier:

Avans neemt SDGs op in lespakket (502 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier