Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
C&A rompertje
C&A rompertje
16 maart 2015

C&A biedt babies bio

C&A introduceert een babycollectie met artikelen die zijn gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Bio dus, gegarandeerd onbespoten.

Met deze eerste C&A-collectie wordt het aanbod van duurzame mode bij C&A verder uitgebreid. De nieuwe babykledinglijn is zowel bij geselecteerde Europese C&A-winkels als online verkrijgbaar.

De GOTS-standaard voor het verwerken van organische vezels is gebaseerd op internationaal geaccepteerde normen. Deze houden niet alleen rekening met ecologische, sociale en kwalitatieve criteria in de gehele productieketen, maar ook met de evaluatie en residucontrole van chemische productiemiddelen.

C&A gebruikt al sinds 2004 organisch katoen. Het C&A “Bio Cotton”-label werd in 2007 geïntroduceerd om de producten van organisch katoen gemakkelijk herkenbaar te maken voor klanten. Vandaag de dag bestaat 38 procent van C&A’s totale katoenverkoop uit biokatoen en dit beslaat meer dan 27 procentvan de gehele collectie. In 2014 heeft C&A 130 miljoen stuks met biokatoen verkocht.

C&A heeft zich ten doel gesteld om in 2020 alleen nog duurzaam geproduceerd katoen te gebruiken voor de gehele katoencollectie. Om Bio Cotton voor iedereen bereikbaar te maken, verkoopt C&A deze producten  voor dezelfde prijs als die van conventioneel geproduceerde katoen.

De strenge normen van GOTS voor het gebruik van chemische stoffen vereisen een goedkeuringsproces uitgevoerd door een door GOTS-goedgekeurde certificeringsinstantie. De integriteit van GOTS-gecertificeerde producten wordt gegarandeerd door het GOTS monitoringsysteem. Dit systeem houdt in dat er lokale inspecties en certificeringen plaatsvinden bij alle verwerkers, fabrikanten en handelaren. Het systeem is ook verantwoordelijk voor het toekennen van transactiecertificaten voor de gerelateerde handelsketen. De inspecties worden door onafhankelijke en speciaal geaccrediteerde instanties uitgevoerd.

C&A is ook actief lid van de Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) groep.

Meer over de GOTS Global Standard

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier