Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 mei 2015

FrieslandCampina: 100 % biobased melkpak

FrieslandCampina gaat in de komende 1,5 jaar een nieuw biobased drankenkarton introduceren, te beginnen met dagverse melk en karnemelk van Campina in juni 2015.

Voor de productie van de dop en de coating van binnen wordt gecertificeerd polyethyleen gemaakt van organisch restmateriaal ingekocht. Het karton in het pak was al hernieuwbaar, met de biobased coating en dop is dit nu het meest duurzame pak.

De CO2-footprint van dit biobased melkpak is 20 procent lager dan voorheen. Dit is een primeur op de Nederlandse markt.

Het biobased pak wordt geleverd door Elopak, één van ‘s werelds grootste verpakkingsproducenten voor zuivelproducten en vruchtensappen.

“Onze verpakkingen hebben de afgelopen jaren een duurzame evolutie doorgemaakt. Nu presenteren we met trots een nieuwe mijlpaal: een biobased melkpak waarmee we investeren in de transitie naar hernieuwbare grondstoffen.” Aldus Berndt Kodden Managing Director van FrieslandCampina Nederland.

Oud minister  van Milieu Jacqueline Cramer nam het eerste pak deze week in ontvangst: “De introductie van dit biobased pak past perfect binnen de beweging naar een circulaire economie, waar de grondstof van het pak volledig hernieuwbaar is. Deze stap kan als vliegwiel werken omdat de technologie voor iedereen toegankelijk is.”

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier