Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
sneeuw op de weg
sneeuw op de weg
03 november 2012

Strooizout van restafval biobrandstoffen

 

 

Nederlandse gemeenten kunnen dit jaar voor het eerst biozout afnemen. Dit product van importeur Eurosalt uit Moerdijk is gemaakt van restafval uit het productieproces van biobrandstoffen.

Na vorig jaar pilots uitgevoerd te hebben, is Eurosalt nu klaar voor een grootschalige marktintroductie. Inmiddels hebben een vijftal gemeenten al voor biozout gekozen omdat het aansluit bij de ambitie om duurzaam in te kopen. Eurosalt verwacht veel van het nieuwe product, net zoals het nog altijd hoog inzet op Safecote, strooizout gemengd uit melasse van de suikerindustrie. Safecote is in tegenstelling tot het biozout echter minder geschikt om te gebruiken bij sneeuwval.

Eurosalt levert sinds 1983 strooizout voor de bestrijding van gladheid en beschikt over uitstekende referenties van alle soorten wegbeheerders, zoals Rijkswaterstaat, de Provincies, de Gemeenten, Waterschappen en private wegbeheerders.

Eurosalt meldt: wij leveren strooizout "van een constante kwaliteit. De unieke korrelverdeling (0-3mm) van ons steenzout garandeert een perfect strooipatroon, voor zowel preventief als curatief strooien. Het strooizout bevat een laag vochtgehalte (max. 0.5%), en is daarom goed houdbaar en altijd klaar voor gebruik: Geen korsten, geen klonten, en geen "instortende bergen" als u met een transportband laadt. Het strooizout voldoet uiteraard aan de CROW normen van publicatie 270."

Gemeenten en bedrijven krijgen het volgende aanbod: "In een winterseizoen kan uw voorraad strooizout snel verminderen. Wij kunnen u vanuit meerdere depots in Nederland 7 dagen per week leveren. Leveringen in het weekeinde en op feestdagen zijn ook mogelijk. Ons strooizout ligt opgeslagen in depots te Moerdijk, Lisse, Drachten, Hengelo, Wessem en Utrecht. De totale opslagcapaciteit strooizout bedraagt ca. 225.000 ton.
Het strooizout is leverbaar in bulk per kipper, silo en zelfs per schip. Voor kleinschalig gebruik leveren wij het unieke strooizout ook in zakken van 50 kg, 25 kg, 10 kg , 5 kg en emmers van 7,5 kg. Tevens leverbaar in big bags van 1.000 kg en 1.250 kg. Bij Eurosalt kunt u tevens terecht voor zoutkisten voor de opslag van het strooizout. De zoutkisten voor strooizout hebben een inhoud van 150 tot 1.100 liter en gemaakt van 100% recyclebaar en oerdegelijk polyethyleen. Tevens bieden we u, via onze kleinverbruiker zoutwebshop Zoutweb.nl ook handstrooiers en strooiwagens, welke ideaal samenwerken met ons strooizout. "

Strooizout van Eurosalt

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier