Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
carola wijdoogen
carola wijdoogen
04 november 2014

Carola Wijdoogen MVO-manager 2014

Ze is directeur duurzaam ondernemen bij de NS en ze is MVO manager van het jaar 2014. Haar naam: Carola Wijdoogen.

Wijdoogen is sinds 2006 werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen en werd in 2010 benoemd in deze functie. In 2014 rondde zij de grootste aanbesteding van groene stroom in de Nederlandse geschiedenis af. Met als belangrijkste eis dat het nieuwe groene stroom betreft. Daardoor zal het aantal windparken in Nederland verdubbelen en geeft ze een belangrijke invulling aan het Energie akkoord.

Ook staat Carola aan de wieg van de eerste milieu winst- en verliesrekening gepubliceerd door NS en heeft zij in 2014 bijzondere resultaten behaald op het onderwerp ‘verbinden & ontmoeten’, onder meer met de FlirtCoupé en het Jobcarving project.

Carola heeft als ambitie om een systeemverandering in Nederland en Europa teweeg te brengen die tot een hoger aandeel duurzame energie leidt. Daartoe gaat de NS samen met andere energie-intensieve bedrijven de opgedane kennis en ervaring uit circulaire inkooptrajecten delen.

Haar uitverkiezing werd bekend gemaakt op het 15de Nationaal Sustainability Congres, bezocht door 400 deelnemers. Folkert van der Molen, marketingmanager milieu en duurzaamheid  bij Royal HaskoningDHV en juryvoorzitter, reikte de bokaal uit.

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface organiseerden deze ‘MVO-manager van het jaar’ verkiezing voor de derde maal. Een deskundige jury had eerder uit de 19 deelnemende MVO-managers drie personen genomineerd voor deze titel. Naast Carola Wijdoogen waren dit Koen Eising van Aliander en Inka Pieter van KLM. Het is voor de derde keer op rij dat een vrouw deze verkiezing wint.