Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Lucas Simons en Andre Nijhof
Lucas Simons en Andre Nijhof
23 januari 2019

De week die uw toekomst als winnaar bepaalt

Wie de toekomst kent wint het spel!

Vorig jaar was het de cover van P+: Modellen voor duurzame groei. Hoogleraar André Nijhof van Nyenrode en CEO Lucas Simons van NewForesight lanceerden hun groeimodel voor duurzaamheid in vier fasen, waardoor elke bedrijf kan voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Dit jaar verzorgen Nijhof en Simons een exclusieve 5-daagse cursus op Nyenrode op basis van een komend boek dat maar liefst 10 bedrijfstakken ontleed. Met professionals werken ze zo in 5 intensieve dagen een op maat gemaakte strategie uit. De titel van deze cursus: Changing the Game: Transforming your market towards sustainability’. 

+ Wanneer: maandag 6 t / m vrijdag 10 mei 2019

+ Waar: Universiteit Nyenrode

+ Aantal deelnemers: maximaal 20

+ Aanmelden: via website NewForesight

Snelle beslissers kunnen tot 28 februari een vroegboekkorting krijgen met een voordeel van 1000,- euro excl. btw op de kosten van deze unieke cursus. 

Waarom deze cursus? Duurzaamheid verandert de wereld snel. Slechts een paar bedrijven weten wat ze kunnen verwachten. Toekomstige winnaars zullen diegenen zijn die de dynamiek van markttransformatie begrijpen en de vier groeifasen die hun bedrijven en sectoren zullen doormaken.

Door het gebruik van methoden, hulpmiddelen, bronnen en plannen is dit programma ontworpen om mensen uit te dagen om hun plek in de groeifase te bepalen. Daarnaast is het programma vooral bedoeld om de deelnemers te inspireren hun bijdrage aan duurzaamheid te bepalen door middel van markttransformatie. 

NewForesight en Nyenrode Business University zullen hun jarenlange ervaring, inzichten en onderzoek in 10 verschillende sectoren met de cursisten delen. Deze sectoren zijn: 

+ bouw

+ chemie

+ toerisme

+ onderwijs

+ gezondheidszorg

+ mijnbouw

+ landbouw

+ textiel

+ financiën

+ goud

Het Changing the Game-programma bestaat uit 5 interactieve workshopdagen. Alle dagen zijn gepland van 09:30 tot 19:00, maar op de eerste dag is er ook een avondprogramma. Daarom wordt van de deelnemers verwacht dat ze van 6 tot 7 mei één overnachting houden.

Het programma:

Dag 1 

Maandag 6 mei 

Backcasting Markttransformatie

Het startpunt voor het Changing the Game-programma is het creëren van inzicht dat de systemen waarin we actief zijn, door de mens zijn gemaakt. In plaats van te klagen over wat wel en niet mogelijk is, begint dit programma met het creëren van een realistisch beeld van wat er gaande is in uw sector en waarom het is zoals het is. Dit vereist een toepassing van het systeemdenken dat in het dit voorjaar verschijnende boek wordt geïntroduceerd. Wat zijn de kenmerken van de verschillende fasen van markttransformatie? Wat verklaart de vooruitgang en fallback van markttransformaties die we in onze eigen praktijk herkennen? Hoe verhoudt dit alles zich tot backcasting? En wat zijn de brandende vragen die je hebt over je eigen rol in markttransformaties waarvan je hoopt dat ze zullen worden beantwoord tijdens het Changing the Game-programma?

Dag 2 

dinsdag 7 mei 

Mapping the Journey

Markttransformatie is een doorlopend proces. Dus in plaats van de huidige fase van een markt te zien als een foto moeten deelnemers markttransformatie leren te zien als een film en daarop hun denken, redeneren en communicatie op aan te passen Op overtuigende wijze spreken over de transformatie die u voor uw sector voor ogen heeft, is een belangrijke competentie voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan duurzame markttransformaties. Welke duurzaamheidskwesties zijn in het verleden aangepakt en zijn nu min of meer geïnstitutionaliseerd? Wat zijn de urgente duurzaamheidskwesties van tegenwoordig en hoe kan de marktdynamiek rond deze kwesties worden gekoppeld aan het markttransformatiemodel? Wat zijn duurzaamheidskwesties die in de toekomst zullen komen, maar kunnen voorlopig worden overgelaten?

Dag 3 

woensdag 8 mei 

Het momentum herkennen

Vaak denken we dat we met nieuwe initiatieven moeten komen om markttransformatie te stimuleren. Soms is dat waar, maar vaak zijn er al meer dan genoeg initiatieven. Het probleem is dat slechts enkelen initiatiefnemers het verschil maken, terwijl anderen uiteindelijk zonde van de energie zijn. Waarom? Wat vertelt dit ons over de krachten die aan het werk zijn? Welke tegenvallers kunnen we verwachten, hoe gaan we hiermee om? Welke initiatieven kunnen een overgang naar de volgende fase van het markttransformatieproces bevorderen?

Dag 4

Donderdag 9 mei 

Hoe doorleef ik mijn eigen rol?

Achter elk initiatief zitten buitengewone mensen. Misschien ben je nu al een van die mensen, of misschien zou je graag een van die mensen willen zijn. Zeker is dat je dit alleen effectief kunt doen als het past bij je eigen levensstijl en levensverhaal. Dus leef je nu al je rol? Hoe zit het met je rol in relatie tot de markttransformatie waarin jouw bedrijf actief is? Wat zijn je belangrijkste bijdragen? Wat wil je nog meer doen? Welke andere bijdragen zijn cruciaal maar kunnen veel beter door anderen worden geïnitieerd? Wat is de rol van andere marktspelers en hoe goed ken je deze verschillende marktspelers? Hoe kan ik mijn ambities vertalen naar deze andere mensen en zal ik dit durven doen?

Dag 5 

Vrijdag 10 mei 

Het omarmen van beperkingen

Het eenvoudige van leiderschap is om je uit te spreken over de dingen die je wilt doen. In het moeilijkste deel wordt je geconfronteerd met dingen die je tegenhouden. Het overwinnen van deze beperkende overtuigingen begint bij het herkennen en omarmen ervan. Als je ze omarmt, hoe verandert dit dan de dingen die je graag zou willen doen? Deze beperkingen worden vaak gezien als een zwakte, wat niet het geval is. Je zwakkere attributen aan anderen laten zien, wordt vaak een kracht; het maakt het voor anderen gemakkelijker om contact te maken met en jouw ideeën te ondersteunen met betrekking tot het bereiken van een duurzame markttransformatie. Hoe kun je dit op je rol toepassen? Hoe kan dit leiden tot een reeks vallende duurzame dominostenen?

Verdere details over de cursus:

Locatie: Nyenrode, Breukelen

Data: maandag 6 t / m vrijdag 10 mei 2019

Lengte: 5 dagen

Timing: 9:30 - 19:00 uur

Taal Engels

Prijs: € 4995, - (exclusief BTW).

Early Bird vroegboekkorting: als u zich aanmeldt vóór 28 februari 2019, dan is er een speciale early bird-prijs van € 3.995, - (exclusief btw) (1000 euro korting).

Vroegboekkorting: als u zich aanmeldt vóór 31 maart 2019, dan is er een early bird-korting van € 4.495, - (exclusief btw) (korting van 500 euro).

De definitieve inschrijving sluit op 30 april 2019. Schrijf hier in.

 

Downloads

Meer info download je hier:

Framework Markttransformatie Simons en Nijhof (877 kb)