Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
chocoladehart
chocoladehart
09 februari 2012

De Hartenkreet: 100% romantisch en slaafvrij

Met liefde voor elkaar en je omgeving: Tony’s Chocolonely biedt de romantici onder ons de mogelijkheid een slaafvrije hartenkreet de wereld in te sturen. Van echte melkchocolade.

Om je Valentijn nu eens en voor altijd te veroveren heeft Tony’s Chocolonely nu zijn Hartenkreten ingezet. Valentijnsharten van melkchocolade, fairtrade, slaafvrij en helemaal ‘van jou’: op de achterkant is ruimte voor een persoonlijke boodschap. Heeft je geliefde je hart verorberd, niet getreurd: het leeggegeten doosje tover je om tot een fotolijstje.

Het gaat goed met Tony’s Chocolonely sinds het bedrijf in 2005 zijn eerste slaafvrije reep chocolade op de markt bracht. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in het onderzoek dat presentator Teun van de Keuken deed naar slavernij in de cacao-industrie voor het TV-programma de Keuringsdienst van Waarde. Hij ontdekt dat er vooral op cacaoplantages in West Afrika nog veel kindslavernij plaatsvindt.

Als chocoladefabrikant Nestlé zijn vraag om een slaafvrije chocoladereep blijft weigeren, besluit Van de Keuken om het zelf maar te gaan doen.  Eind 2005 brengt hij de eerste officieel slaafvrije chocoladereep ter wereld op de markt onder de naam: Tony’s Chocolonely. Hij laat 5.000 melkchocolade repen maken maar de vraag blijkt overweldigend: er worden er maar liefst 15.000 besteld. Dat zijn er nu inmiddels wat meer geworden: de chocolade ligt in verschillende grote supermarkten in de schappen.

De hartenkreet is gemaakt van 150 gram melkchocolade en is verkrijgbaar in de Tony's Chocolonely webshop voor € 3,25 per stuk of per doos van zestien stuks voor €52,-, exclusief verzendkosten. Ook is hij te koop bij onder meer WAAR, Eco-Logisch en Wereldwinkels.

Is natuurlijk ook goed na Valentijn!

De website van Tony's Chocolonely

Tekst Marianne Lamers