Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
cora jongenotter, foto Anne Hamers
cora jongenotter, foto Anne Hamers
21 juni 2014

De clean-up van Nederland

De nieuwe P+ wordt volgende week verzonden. Ditmaal het thema ‘Clean-up’. Alles wijst er op dat bedrijven flink vorderen met het opschonen van hun producten en daarmee ook Nederland.

Een heel bijzonder voorbeeld is zowaar in de bouw te vinden, normaal een bedrijfstak die behoorlijk achterblijft op duurzaamheidsgebied. Cora Jongenotter krijgt de cover, want zij maakte van een bouwplaats samen met haar collega’s van Vorm Bouw een complete verwerkingsstraat. Afval werd daarmee grondstof. En Nederland heeft met deze wereldprimeur eindelijk weer eens iets om trots op te zijn. Om over de komst van het op een na grootste windpark op zee ter wereld nog maar te zwijgen: Gemini, mede gerealiseerd door HVC. Jawel, ook een afvalverwerker en energiebedrijf in een.

People

Anders dan in Dacca
Hoe is het voor werknemers in een Nepalees naaiatelier waar wèl Europese regels worden toegepast?

Wubbo Ockels
Is het nu al mogelijk om de erfenis van duurzaamheidspionier Wubbo Ockels op waarde te schatten, die prototype na prototype realiseerde?

Transparantie met One Issue
Waarom denkt Jos Reinhoudt van MVO Nederland dat het beter is om duurzaamheidsverslagen te maken waarin één onderwerp centraal staat?

Wisdom
Wat bedoelt de dalai lama, wanneer hij voorstelt om te leren met het hart?

Dilemma
Hoe krijgt de MVO-manager van het congrescentrum de RAI het voor elkaar om het duurzaamheidsbeleid het eigendom van al haar collega’s te maken?

Planet

LCA voor het MKB
Denkt Geanne van Arkel dat de gratis Levens Cyclus Analyse (LCA) van de TU Delft geschikt is voor de bedrijven in de keten van Interface?

Afvalvrije bouwplaats
Hoe toverde Cora Jongenotter een bouwplaats om tot een grondstoffenbank waar al haar collega’s enthousiast aan meewerken?

Small is the new Big
Should all of those small decentralised energy systems that have now grown into something much bigger share some of the responsibilities of the major players in our energy supply?

Certification
Wat bleef er over nadat onderzoekers de grootste B2B-certifacten voor duurzame bedrijfsvoering tegen het licht hielden?

Duurzaam begraven
Met de komst van natuurbegraafplaatsen zijn er ook steeds meer producten die de dierbare op een mooie manier laten terugkeren in de natuur.

Profit

Gemini
Wie financierden het op een na grootste windmolenpark op zee ter wereld, dat 85 kilometer boven Groningen gebouwd gaat worden?

Nanno Kleiterp
Op welke wijze stelt de CEO van FMO veertig jaar ervaring in het financieren van bedrijven in verre landen ter beschikking aan Nederlandse ondernemers?

Impact meting
In de laatste aflevering van de serie in P+ over impact lanceert Karen Maas een eigen model om te checken of de impact van bedrijfsactiviteiten op een zinvolle wijze gemeten wordt.

Duurzaam inkopen
Hoe bewees Sophie Gaarenstroom in haar prijswinnende scriptie dat duurzaam inkopen in de markt van industriële goederen winstgevend kan zijn?

Goed Geld
Waarom denkt Adrie Heinsbroek van de ING dat er een prachtige toekomst voor het duurzame geld in het verschiet ligt?

En verder:

+ Column van hoofdredacteur Jan Bom over de clean-up van Nederland
+ De Mozesbrug als planeet gefotografeerd
+ Columniste Marleen Janssen Groesbeek over de Transparantiebenchmark waar geen MKB-er zin in heeft
+ Willem Lageweg over het vliegwiel van Nederland
+ De aankondiging van een symposium over het nieuwe model van impactmeting van Karen Maas van de Erasmus Universiteit
+ Marcel Schuttelaar maakt de balans op voor de Voedselzandloper, met zijn zwakke en sterke punten

+ en nog veel en veel meer...

Abonneer op P+ People Planet Profit