Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
domino's pizzabezorger
domino's pizzabezorger
07 november 2012

Domino’s pizza bestelt 1200 elektrische scooters

Particulieren laten het afweten, want zo hard lopen de elektrische scooters nog niet. Gelukkig stuurt Domino’s Pizza maar liefst 1200 koeriers in alle stilte de stad in.

En niet alleen veroorzaken de pizzakoeriers straks minder herrie, ook hun weggedrag moet beter worden.

Studenten van de TU Delft hebben voor de koeriers een game ontwikkeld die goed rijgedrag stimuleert. Zo besloot de pizzaketen, die in de overgang van benzinescooters naar elektrisch rijden samenwerkt met TNO, Syntens Innovatiecentrum en TU Delft.

Met het project (On)bezorgd willen de partijen onder meer het elektrisch rijden in de hele bezorgbranche stimuleren. Syntens wil de opgedane kennis in dit project zoveel mogelijk inzetten voor het gehele bedrijfsleven.

Het initiatief is ontstaan bij Syntens en TNO. "Beide partijen waren al bezig met de vraag hoe elektrische mobiliteit in Nederland kan worden gestimuleerd. Dus dat sloot goed op elkaar aan”, aldus Ruben van der Horst, innovatieadviseur bij Syntens.

''Wij hopen dat als de koeriers met beleid gaan rijden, zij zoveel mogelijk kilometers kunnen maken zonder iedere keer de scooter op te laden'', aldus Caroline ten Cate van de pizzaketen, die 125 vestigingen in Nederland heeft.