Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
dubbel glas
dubbel glas
06 maart 2013

Dubbel glas nu stukken goedkoper

Het plaatsen van dubbel glas valt sinds 1 maart onder het verlaagde btw-tarief van 6 procent. Het uitvoeren van andere maatregelen voor woningisolatie viel al eerder onder een gunstige btw-regeling.

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat de btw-korting voor het toepassen van vloer-, dak-, spouwmuur en glasisolatie bij een gemiddelde eengezinswoning een voordeel van 1300 euro oplevert.

Vanaf 1 maart valt ook renovatie en herstel voor woningen ouder dan twee jaar onder verlaagd btw-tarief. Daarmee is het nog gunstiger voor bewoners om hun woning te verbouwen, goed te isoleren of duurzame energiemaatregelen zoals zonnepanelen toe te passen. Milieu Centraal raadt woningeigenaren die gaan verbouwen aan te letten op goede isolatie, zoals extra dakisolatie bij een opbouw en HR++glas in een aanbouw.

In 2009 verlaagde de overheid het btw-tarief voor vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie van woningen voor onbepaalde tijd van 19 naar 6 procent. Dit lage tarief geldt voor arbeidsloon én materialen als de materiaalkosten minder dan de helft van de totale kosten beslaan. Dit in tegenstelling tot het lage btw-tarief voor renovatie en herstel, dat alleen geldt voor arbeidsloon en niet voor materiaalkosten. De btw-korting voor renovatie en herstel loopt vooralsnog voor een jaar, die voor woningisolatie heeft nog geen einddatum.