Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
03 januari 2012

P+ lanceert producten in P+ Showroom

 

Niemand die zich zo gillend kon laten verrassen als Lucille Ball, Amerikaanse actrice van een ooit wereldberoemde tv-show. Zo’n kraaimoment is het boegbeeld van de nieuwe P+ Showroom, met daarin recensies en besprekingen van duurzame producten.

Verkopen van duurzame producten doet de uitgeverij van het tijdschrift P+ niet. Dat laten we graag aan anderen over, die zich in webshops specialiseren. Bovendien zijn we onze redactionele kracht kwijt, door afhankelijk te worden van de omzet van de producten die we zelf testen en bespreken.

Daarom hebben we even getwijfeld of de we de vroegere ‘webshop’ wel terug wilden, want de naam wekte verwarring op. Al snel kwam een andere titel op, het meer neutrale ‘Showroom’ – Het had trouwens ook ‘Etalage’ kunnen worden.

Op deze nieuwe webpagina’s plaatsen we de berichten over producten door, die we bijzonder vonden. Soms als Best Practice, soms omdat we het verhaal achter het product de moeite waard vinden.

Er zijn in Nederland gelukkig al webshops die zich specialiseren in een duurzaam assortiment, waar we wat nauwer mee samenwerken. De webwinkeliers van deze sites geven ons tips door, bespreken trends en ontwikkelingen en vertellen over hun ‘branche’.

Bij de lancering van de P+ Showroom tellen we nu 5 bevriende webshops:

. Yumeko.nl, gespecialiseerd in duurzaam slapen

. Ecologisch.nl, gespecialiseerd in duurzaam bouwen, accessoires en gadgets

. Watmooi.nl, gespecialiseerd in duurzame mode en accessoires

. Managementboek.nl, waar wij een eigen MVO Bibliotheek samenstelden.

. Allfornature.nl, gespecialiseerd in exclusieve reizen die bijdragen aan behoud bedreigde diersoorten

Daarnaast hebben we nog een ‘suprise showroom’ met daarin producten die door onze webwinkeliers niet in het assortiment zijn opgenomen, maar toch de moeite waard zijn. We geven steeds een prijsindicatie, die niet bindend is.

We hopen dat we met deze service aan de lezers stimuleren dat er steeds meer duurzame producten en diensten op de markt komen. Want elk duwtje in de goede richting is toch weer een stapje vooruit.

Link naar de Showroom van P+ People Planet Profit