Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
ecover wasmiddelen
ecover wasmiddelen
06 april 2014

Algen in wasmiddel Ecover

Je hebt palmolie, duurzame palmolie en producten zonder palmolie. Ecover kiest voor het laatste en gebruikt in plaats van palmolie nu algenolie.

Ecover telt zes verschillende flacons met vloeibaar wasmiddel, van ‘Delicate’ tot ‘Super geconcentreerd vloeibaar wasmiddel’. Het is in deze lijn met vloeibare wasmiddelen waarin de plamolie dit jaar vervangen wordt voor algenolie. Het resultaat is volgens de producent ‘a-dem-be-ne-mend’.

Bovendien: het is volgens Ecover een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde campagne ten voordele van het tropische regenwoud, het redden van de orang oetang en de vermindering van de koolstofemissies en lokaal geproduceerde grondstoffen.

De nieuwe producten op basis van algenolie liggen later dit jaar in de supermarkten. Dirk Develter, Hoofd Research and Development bij Ecover zegt: “Volgend op de aankondiging van vandaag zullen algenolie en andere gelijkaardige technologieën vanaf dit jaar in alle Ecover producten en markten geïntegreerd worden.”

Het lijkt een beetje raar, want wie een handvol verse algen heeft heeft vooral associaties met kliederig vet spul. Hoe kun je daar nu je kleren mee schoon krijgen? Maar eigenlijk geldt diezelfde vraag ook voor palmolie. Develter is om: “In ons onderzoek naar een geschikt vervangingsmiddel voor palmolie zagen we dat algen in staat zijn één van de puurste en properste oliën te produceren.”
Philip Malmberg, CEO van Ecover voegt hier het ethische argument aan toe: “Het gebeurt al te vaak dat bedrijven en merken zeggen dat ze ‘een verschil willen maken’ door de consument een ethisch, duurzaam product aan te bieden. Dit zijn vaak maar woorden. Wij zijn de eerste onderneming die een innovatief alternatief biedt voor tropische oliën zoals palmolie. Wij maken echt een verschil in de levens van onze klanten en daardoor ook op deplaneet waarop we leven.”

Ecover over op algenolie

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier