Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Ekoplaza Sungevity
Ekoplaza Sungevity
09 mei 2015

Ekoplaza biedt tegoedbon voor zonnepanelen

Klanten van EkoPlaza krijgen voor 150 euro tegoedbonnen, als ze zonnepanelen bij Sungevity bestellen. De ecologische supermarktketen is daarmee de eerste nationale supermarkt die zonne-energie verkoopt.

Ikea startte vorig jaar met Hanergy, die een merk Chinese zonnepanelen aanbiedt. EkoPlaza stapt in het huwelijksbootje met Sungevity, die veel meer keuze biedt. Ook de zwarte panelen die Ikea heeft, maar dan Japanse makelij, Solar Frontier. Doen het erg goed, kunnen wij uit eigen ervaring zeggen.

“Het moest er ooit van komen”, meldt Sungevity deze bijzondere samenwerking. Het bedrijf ging eerder partnerschappen aan met onder andere Vandebron en E.ON. Via de website van EkoPlaza kunnen consumenten voortaan overstappen op zonnestroom van Sungevity. De bedrijven slaan de handen ineen om naast biologische voeding voor klanten zelf, ook hun omgeving duurzaam van energie te voorzien.

Volgens EkoPlaza zijn zonnepanelen steeds interessanter voor consumenten, dankzij de dalende prijzen en stijgende energiekosten. Toch blijft Nederland achter in het gebruik ervan. Hans van Mierlo, marketing manager van Ekoplaza “De meest recente cijfers schatten het totale zonne-energie vermogen in Nederland tussen de 800 megawatt tot 1.1 gigawatt. Daarmee staat Nederland niet eens in de top 10 van Europa.”

Sungevity over EkoPlaza