Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Geanne van Arkel
Geanne van Arkel
09 november 2018

Geanne van Arkel (Interface) ‘MVO-manager 2018’

Geanne van Arkel is verkozen tot ‘MVO-manager van het Jaar 2018’. Maurits Groen reikte de bokaal uit aan Van Arkel, head of Sustainable Development bij Interface. 

De ‘MVO-manager van het jaar’ verkiezing werd voor de zesde keer georganiseerd. Naast Geanne waren dit genomineerd Jaap Petraeus (Manager Corporate Sustainability bij FrieslandCampina) en Marlijn Simons-Somhorst (Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl Nederland). De prijs werd uitgereikt op het 18de Nationaal Sustainability Congres in ’s-Hertogenbosch.

Geanne van Arkel is vanaf 2003 werkzaam bij Interface Europa en heeft zich daar ontwikkeld tot een algemeen duurzaamheidsambassadeur. Sinds 2013 is zij Head of Sustainable Development bij Interface in Europa. 

Ze werkt aan – sector overschrijdende – samenwerkingsverbanden in de circulaire en biobased economie, waarbij haar focus ligt op het creëren van inclusieve circulaire bedrijfsmodellen. Daarbij past ze de principes van biomimicry – het leren van de natuur -, The Natural Step en The Blue Economy toe en integreert ze de doelen van de Sustainable Development Goals. Zij streeft naar het creëren van meerdere waarden. Vandaar dat zij zich richt op het delen van kennis, in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs en co-innovatie, zowel interdisciplinair als cross-sectoraal. Zij is verantwoordelijk voor het Interface trainingsprogramma waarin collega’s worden opgeleid tot duurzaamheidsambassadeur. Met 2020 in zicht, inspireert Geanne nu al collega’s om zich door de nieuwe missie van Interface ‘Climate Take Back’ te laten uitdagen en bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

Volgens de jury is Geanne heel authentiek. Ze gebruikt haar ervaringen bij Interface als koploper om op vele plaatsen duurzaamheid op de agenda te zetten. Ze werkt vanuit de inhoud, pakt nieuwe ontwikkelingen en methodieken op en verbindt deze tot nieuwe inzichten en projecten. Wie Geanne spreekt, kan rekenen op een positieve inbreng en op nieuwe ideeën. Mensen omschrijven haar als inspirator en verbinder.

Inmiddels is het beroep MVO manager steeds volwassener aan het worden. Diverse (business) universiteiten en hogescholen bieden opleidingen aan, specifiek voor MVO-managers in spe of gericht op de professionele ontwikkeling van actieve MVO-managers. Ook is een jaarlijkse ‘The State of our Profession’ gelanceerd.