Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Geluksschilderij Lori Porta
Geluksschilderij Lori Porta
12 oktober 2018

Jouw geluksschilderij over voedsel in P+?

Wil jij jouw geluksschilderij over voedsel delen? De P+ Special over cateraar Bob Hutten kunnen wij illustreren met jouw getekende droom. Gaat die over voeding en gezondheid? Vitaliteit? Over jouw wenstuin of juist over wat je in de winkel wilt zien? Wij geven jouw visie graag door in ons komende nummer, dat verschijnt voor Kerst.

Bob Hutten is niet de enige die een pleidooi voert voor het maken van een geluksschilderij. De Amerikaanse Lori Porta maakte er maar liefst honderd, voor de mensen die haar het dierbaarste zijn. Een voor haar kapster, een voor haar garagemannetje, een voor haar beste vriendin. Op een tentoonstelling nodigde zij iedereen uit en gaf zij het persoonlijke schilderij cadeau. Op de webmovie blijkt hoe emotioneel dit moment voor de ontvangers was. In tranen toonden ze hun dankbaarheid voor deze unieke geste, waarin de kunstenares liet blijken waarom juist zij belangrijk voor haar zijn.

In P+ Special over deze koploper van MVO Nederland stelde Hutten ons tijdens het interview voor een geluksschilderij te maken: “Als jij nou voor Kerstmis zoiets afspreekt met je gezin, je kinderen, je kleinkinderen. Je geeft ze vooraf allemaal een schetsblok, een pak stiften en vraagt ze te tekenen waar ze over drie jaar het gelukkigste mee zouden zijn. Als je dan op Kerstavond aan elkaar die schilderijen laat zien… Dan krijg je het volgende fenomeen. Stel dat jouw dochter een kinderkamer tekent die gaat over de zee. Dan ga jij voortaan alles verzamelen wat met de zee te maken. Op vakantie in Sardinië neem je een mooie schelp mee. De kracht van het geluksschilderij is zo sterk, dat jij met je eigen talenten gaat bijdragen aan haar geluk. Daar krijg jij ook een waardering voor en het verstevigt het jou–zijn in jouw leven. Je wordt daardoor zelf ook sterker en je kunt teleurstellingen in je leven als dood en verdriet beter aan.”

Te heftig? Of juist een kans om anderen te laten zien hoe belangrijk jij gezondheid en voeding vindt? Wij zijn erg benieuwd naar de reacties.

In het artikel over Hutten in P+ is plaats voor een rechthoekige ‘staande’ illustratie, zeg maar: dezelfde vorm als de foto van Lori Portka hierboven. Graag opsturen naar ons redactieadres: P+ People Planet Profit, Rietsnijderslaan 3, 1394 LC Nederhorst den Berg. Graag ook inzenden voor 1 november aanstaande, in verband met de productietijd van het volgende nummer. Hoofdredactie en de twee vormgevers Boudewijn Boer en Tineke Kooistra zullen de inzendingen selecteren.