Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
golfbal
golfbal
17 februari 2013

Biologisch afbreekbare golfbal van patat

Ze komen in plassen terecht, onvindbaar tussen de bomen, in natuurgebieden.  En niet een stuk of tien, maar tienduizenden. Dat is straks niet erg meer. NatureSX gaat nu volledig biologisch afbreekbare golfballetjes produceren, van resten van patat.

De productie kan van start gaan dankzij een crowfundingactie door onderneming Biogolf. Het bedrijf wist via OnePlanetCrowd bijna 35.000 euro op te halen bij meer dan 125 investeerders. Het streefbedrag was 25.000 euro. Van het surplus worden andere producten voor deze sport ontwikkeld.

NatureSX is gemaakt van restmateriaal uit de patatindustrie en enkele andere natuurlijke materialen. Naast duurzaam is de golfbal ook nog eens van hoge kwaliteit en dat bleek geen logische combinatie. In gewone golfballetjes zitten onder andere zware metalen. Het kost honderden jaren voordat ze zijn afgebroken.

Het bedrijf is al vier jaar bezig om de bal net zo goed te maken als reguliere golfballen. De eerste testresultaten zijn bevredigend. Martijn de Goederen (lage handicap speler): “Voor beginnende en gevorderde spelers biedt de Biogolf NatureSX bal de kwaliteit en het spelplezier dat men mag verwachten van een goede golfbal.” 

Investeerders konden op het crowdfundingplatform kiezen. In ruil voor hun geld om tot productie te komen één of meerdere setjes NatureSX golfballen, een heus ballenabonnement of 5 procent rente op een lening. Het benodigde bedrag werd opgebracht door 131 investeerders.

NatureSX op OnePlanetCrowd

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier