Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
golfkartonnen boom
golfkartonnen boom
09 mei 2012

Golfkartonnen boom blikvanger op Floriade

Golfkarton is de duurzaamste en beste manier om groente en fruit te verpakken. Dat is de boodschap die de verzamelde golfkartonproducenten uit Nederland en België tijdens de Floriade in Venlo uitdragen.

Speciaal voor de wereldtuinbouwtentoonstelling bouwden ze samen een golfkartonnen boom om hun standpunt kracht bij te zetten.Bezoekers van de Floriade kunnen niet om de meer dan vijf meter hoge boom heen.

De Vereniging Golfkarton en de Belgische Vereniging van Golfkartonproducenten 'plantten' de boom in het paviljoen 'Huis van de Smaak'. De unieke boom heeft een diameter van vijftig centimeter en bestaat naast een dikke stam uit een 'bladerdak' dat gemaakt is van golfkartonnen trays. Ook is er informatie over het gebruik en de duurzaamheid van golfkarton beschikbaar bij de kartonboom.

In samenwerking met groenten- en fruitorganisaties worden tijdens de Floriade speciaal retailers uitgenodigd om kennis te maken met vernieuwde mogelijkheden van golfkarton. Volgens de Vereniging Golfkarton en de Belgische Vereniging van Golfkartonproducenten heeft het te promoten product een verkoopbevorderende werking. Duurzaam golfkarton kan bijvoorbeeld als tray gebruikt worden, maar ook als shelf ready packaging, aldus de samenwerkende producenten van het verpakkingsmateriaal. Daarnaast is golfkarton ook nog eens gemakkelijk composteerbaar. Dat is al 100 jaar zo, meldden de fabrikanten.

Het Huis van de Smaak is ook gericht op kinderen, niet per definitie de grootste groentenliefhebbers.