Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Hemelse rivier van Greg Klassen
Hemelse rivier van Greg Klassen
04 juli 2014

Een tafel als een hemelse rivier

Een tafel die er uit ziet als een wild stromende rivier, langs oevers van grillig hout. De Amerikaanse meubelmaker Greg Klassen bedacht het kunstwerk.

Klassen is een bijzonder mens. Theoloog, en zoals wel meer theologen houdt hij van bomen en dus ook van hout. Leerde de eigenaar van  een zagerij kennen, scharrelde daar rond en raakte gefascineerd door de prachtige vormen van de bast.

Het idee: als ik die nu eens een klein stukje inzaag, dan kan ik die twee bomen met een glasplaat weer aan elkaar zetten. Volgend idee: gekleurd glas. Zo ontstonden tafels als hemelse rivieren. Zelfs met sterren, zoals hij zelf zegt.

Een Wow-idee zoals je dat niet elke dag tegenkomt.  Hij vindt het vast niet erg als we ze hier in Nederland namaken. Nog mooier om dit prachtige mens zelf de opdracht te gunnen, dan gaat hij aan de slag, in de werkplaats achter zijn eigen huis.

Hij leerde het vak van meubelmakers in California en Zweden. Elk stuk dat hij maakt is uniek. Maar de prijs is dat ook. De afgebeelde tafel moet 6.650 dollar kosten. En dat werd er ook voor betaald; dit model is verkocht. Maar Klassen maakt er met liefde nog een, ook al zal die weer net even iets anders zijn.

De website van Greg Klassen