Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
HRM-MVO serie P+
HRM-MVO serie P+
31 december 2014

Pas MVO standaard in personeelwerk toe

Afdelingen HRM beginnen in 2015 met het toepassen van MVO-praktijken in hun eigen dagelijkse werk, de cyclus van werving tot ontslag. Ook het HBO-onderwijs raadpleegt de door P+ verzamelde Best Practices.

In 2014 publiceerde P+ een reeks met artikelen waarin het dagelijkse werk van afdelingen Human Resources centraal stond. Bij elke fase zocht de redactie praktijkvoorbeelden, ontwikkeld in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Van het drieluik People Planet Profit is de sociale component in bedrijven nog steeds het ‘achteropkomertje’.

Al gaandeweg ontdekte P+ ook dat de personeelshandboeken in het HBO-onderwijs niet of nauwelijks leerstof op dit gebied aanbieden. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Om die reden heeft P+ dan ook ruim baan gegeven aan een docent van de AVANS Hogeschool om zijn cursusstof te toetsen aan beste praktijgevallen en van commentaar te voorzien. Een goede docent weet er wel een mouw aan te passen, ontdekten we. Toch zou het handig zijn als de in een digitale Special verzamelde artikelen uit P+ in alle HBO-onderwijsinstellingen zou kunnen functioneren als extra praktijktoets. Wie weet, wordt het ooit ook nog eens examenstof.

Abonneer op P+ People Planet Profit

 

Downloads

Meer info download je hier:

PDF van een deel uit de serie MVR-HRM (180 kb)