Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Piet Hein Eek keuke
Piet Hein Eek keuke
14 juni 2014

Wonen in huis van Piet Hein Eek

In Geldrop staat het huis van ontwerper en kunstenaar Piet Hein Eek te koop. Dus: met een echte Piet Hein Eek-keuken. En veel meer.

Piet Hein Eek maakte furore met meubels van sloophout, een trend die nog steeds doordendert. Het huis heeft daar op enkele plekken de kenmerken van, zoals de prachtig verweerde houten vloer.

Het huis wordt verkocht via Redres.nl. Wie belangstelling heeft, kan daar de prijs opvragen.

Piet Hein Eek schrijft zelf over zijn huis: "Wij verkopen onze droom omdat we  een nieuwe gaan realiseren. Bijna twintig jaar hebben we gewoond in dit huis. Het was zo fijn en mooi dat we het verbouwd en vergroot hebben zonder dat je het ziet. Het is bijna nog origineler geworden dan het al was. Kosten nog moeite hebben we gespaard om het veranderde of toevoegde te laten kloppen. Dat was allemaal zo belangrijk omdat ze bij de bouw van het huis in 1951 de maatvoering van de ruimtes en de ligging ten opzichte van de zon en tuin bewust of onbewust perfect hadden bepaald. De zon komt op en gaat onder in de langgerekte tuin. We leefden er als god in Frankrijk. Waarom veranderen wat al zo mooi en goed is? We hebben daarom enkel het huis vervolmaakt en aan onze maatstaven qua comfort aangepast.”

Het is geen mooie straat waarin het pand staat. Wat goedkoop en industrieel. Daarover doet Van Eek niet geheimzinnig.  “De plek is merkwaardig te noemen: een groene oase op een industrieterrein. Volstrekt rustig, vooral in de weekeinden Geen buren, dicht bij het centrum en met de mogelijkheid om bijna alles te doen en te ondernemen wat je wilt. Of juist niets te doen en alleen maar te genieten.

Van Eek heeft inmiddels iets anders gevonden om zijn talent vorm te geven. Hij doet met spijt afstand: “Er is niets zo fijn als iets aan te bieden wat niet afgedankt wordt maar met liefde overgedragen."

Meer foto's van het huis en informatie.

 

!