Wat missen niet-lezers van P+?
We geven elk nummer een aantal verhalen gratis als PDF weg. Zo krijgt u een indruk van de kwaliteit van P+. Wie echter geen abonnee is, mist wel heel veel. Bijvoorbeeld een diepgravend artikel over het meten van impact en de mijlpalen die het IDH daarmee markeerde.
De inhoud van het september-oktobernummer van P+ People Planet Profit
People
+ Wetenschap. Waarom zijn de nieuwe duurzame business modellen veel sterker in de huiskamer verankerd dan de bestaande?
+ Serie MVO & HRM. Hoe krijgt het elektronisch installateur Hemmink BV het voor elkaar om in crisistijd toch plek te maken voor mensen met een arbeidsbeperking?
+ Portret Martin Havik. Wie is deze bijzondere pionier, die eigenhandig Hollanders en Italianen bij elkaar brengt om samen uit oude textiel de mooiste nieuwe garens en stoffen te ontwerpen?
+ Samen veranderen. Wat is het aanbod van MVO Nederland waardoor bedrijven en deskundigen samen werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?
+ Volg Karen Maas. Wilt u leren impact te meten, volg dan nu deze nieuwe serie die verzorgd wordt door de grote Impact-deskundige van Nederland.
Planet
+ De mooiste spoorberm. Waar zijn de meeste beschermde planten per vierkante meter te vinden en wat is de rijkste plek van Nederland?
+ Initiatief Duurzame Handel. Wat zijn tot nu toe de resultaten van het IDH op gebied van verduurzaming van cacao, katoen en thee en hoe wordt de vooruitgang berekend?
+ Topruil. Hoe wist een senior expert van PUM een ruil tot stand te brengen waarbij een Algerijns bedrijf melktanks voor de Oost-Europese markt kon gaan leveren?
+ Pioneer Gap. Hoe weten Nederlandse organisatie de fase van hoge aanloopkosten zonder revenuen in ontwikkelingslanden te overbruggen?
+ Made in Europe. Waarom belooft de nieuwe digitale printer van TenCate ons de terugkeer van de textielindustrie in Europa?
Profit
+ Maden kweken. Hoe is Protix gefinancierd, een prachtig voorbeeldbedrijf voor de circulaire economie dat op afgekeurd vlees maden kweekt voor viskwekerijen?
+ Rotating funds. Waarom zijn overheden het geven van subsidie beu en worden er steeds meer en meer roterende geldfondsen opgericht?
+ Loonbelasting omlaag. Waarom vindt Femke Groothuis het nodig om de fiscale belasting op grondstoffen omhoog te schroeven en de belasting op arbeid juist omlaag?
+ Weleda. Had Lieve van der Borght heel hard van de daken moeten schreeuwen dat haar bedrijf nog nooit microplastics in de schoonheidsartikelen stopte?
En verder:
Columns van:
+ Hoofdredacteur Jan Bom over impact meten
+ Marleen Janssen Groesbeek gaat voorbij de sterren
+ Willem Lageweg over risicomanagement
+ Marcel Schuttelaar over pensionado’s als rolmodel
+ Boeken over ‘de zwerm’ en een ‘textieldynastie’
+ Cartoons van Erik Kriek en Pieter Geenen