Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Nigel Stansfield, Interface
Nigel Stansfield, Interface
20 oktober 2017

Vloertegel Interface is CO2 positief

Interface heeft een prototype voor een vloertegel geproduceerd die bijdraagt aan de oplossing van het klimaatprobleem. Deze tegel Proof Positive is volledig van natuurlijke materialen gemaakt en herbergt dus CO2. In de nieuwe P+ Special presenteert directeur Europa Nigel Stansfield de tweede transitie van Interface: 'Love Carbon'.

Eerst was er het ongelooflijke doel om de hele bedrijfsvoering zo te organiseren dat er afscheid van fossiele bronnen werd genomen - onder andere. Nu wil de tapijtmaker zelfs het teveel aan CO2 in de atmosfeer gaan terugdringen. Interface gaat de nieuwe transitie dan ook in onder de naam Climate Take Back.

Het avontuur is weer net zo ongewis als die eerste keer, die begon in 1994. Dit keer gaat Interface nòg verder door de bedrijfsvoering zo in te richten dat de productie van tapijttegels positief uitpakt voor het klimaat. De nieuwe slag: de natuur niet nabootsen, maar opereren zoals de natuur dat doet. Stansfield in We realiseerden ons dat we als vervolg een positieve impact moeten nastreven.”

Het eerste product is al gemaakt. CircuitBac Green, een rug (‘backing’)voor een tapijttegel zonder bitumen (een afvalproduct dat ontstaat bij raffinage van aardolie). In plaats daarvan bestaat de ondergrond uit biopolymeren (natuurlijke oliën en harsen), bestanddelen van biologische oorsprong.

Bovendien maakte Interface al een tegel waar ook het garen van natuurlijke samenstelling is: Proof Positive. Stansfield hierover: “Gemaakt dus met materialen waarin CO2 ligt opgeslagen. We hebben er een paar gemaakt als prototype, maar we houden ze nog even achter glas. Dat doet Mercedes ook, met een nieuw model waar in het geheim nog proefritten mee worden gemaakt.”

Stansfield roept via P+ alle ondernemingen op om met elkaar samen te werken om CO2 in producten te verwerken en uit de atmosfeer te halen.

Lees alles over de achtergronden en principes van deze nieuwe transitie van Interface. 

Downloads

Meer info download je hier:

Interface Love Carbon (471 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier