Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
jan bom, tineke kooistra
jan bom, tineke kooistra
18 april 2013

Jan Bom: Preview nieuwe P+ op RTL7

Nu terug te zien op RTL7. Het programma ‘Mooi Duurzaam Nederland’ filmde de opmaak van het komende nummer van P+. Hoofdredacteur Jan Bom onthult hoe het toch kan dat heel Denemarken vol staat met decentrale energie-opwekking.

Tijdens de opnames van ‘Mooi Duurzaam Nederland’ was het nog niet definitief beslist. De kijker kan meekijken. Zou wethouder Pieter Hilhorst op de cover komen, een foto van staffotograaf Chris de Bode, die ook beeld komt? Hilhorst vertelt hoe hij op de post Financiën aan de knoppen kan draaien om Amsterdam steeds duurzamer te maken. En dat is het hoofdthema van het volgende nummer: De Groene Randstad.

Art director Tineke Kooistra ontdekte een nieuw en bijzonder tekentalent: Stefan Bleekrode. Hij schoof voor het komende nummer van P+ de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in elkaar en strooide over deze hele nieuwe Randstad alle denkbare duurzame maatregelen uit. Van aparte fietspaden tot groengevels, van groene shoppings malls tot grote vijvers voor wateropvang. Van deze tekening zijn al fragmenten te zien.

De andere coveroptie komt ook in beeld. Maurits Groen en P+ reisden samen naar Kopenhagen voor een onderzoek naar ‘het Deense sprookje’. Hoe wisten de Denen hun hele land vol te zetten met decentrale energie, veel efficiënter in gebruik dan wij dat deden, met enkele grote energiecentrales en honderdduizenden particuliere cv-keteltjes.

Het is de 22e aflevering alweer van ‘Mooi Duurzaam Nederland’ en wat ons betreft de allermooiste tot nu toe. Ook met items over de Gasunie en de groene golfbal.

Deze aflevering terugkijken kan via deze link. 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier