Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Alchemist
Alchemist
06 december 2013

De Kerstkledingkeuze van Katja

De zoektocht: welke kleding is heel duurzaam en het meest geschikt voor de feestdagen? Dit koos Katja uit de collectie van het label Alchemist.

Voor de fotoshoot met Marie Cécile Thijs hingen er heel wat setjes voor Katja klaar, allemaal in haar maat. Een chiqe witte zomercollectie, stemmig zwart en grijs voor de winter. Ze dacht niet lang na over haar keuze. Wat werd het?

Het lijkt een jasje van leer, ook van heel dichtbij gezien. In werkelijkheid is het van katoen gemaakt. De zwarte blazer is ontworpen door Caroline Mewe van Alchemist, ook de zwarte tank en de zwarte wax coated broek die Katja draagt.

Het label van Mewe is een van de meest duurzame in Nederland. De meeste stoffen die zij inkoopt, komen uit Portugal van fabrikanten die het Fair Wear Label hebben. Daarmee zijn de sociale werkomstandigheden gegarandeerd. Kinderarbeid is bij haar producenten uit den boze.

Joke Bom van de webshop Watmooi.nl tipt de collectie van Alchemist bovendien als ‘de meest draagbare collectie voor de feestdagen’. Op de website van Watmooi zijn ook jurken van dit label voor de Kerst te vinden, zoals de heel bijzondere Sweat Lurex Black and Gold Dress, met gouddraad in de stof en (ook weer) de ‘lederlook’ mouwen.

Het label Alchemist bestaat inmiddels acht jaar en presenteert een zomer- en een wintercollectie. De doelgroep bestaat uit zelfbewuste vrouwen van 35 jaar en ouder.

Hetzelfde dragen als Katja met Kerst? Toevallig is het jasje ‘Jacket Coated Jersey Black’ met 25 procent afgeprijst en kost nu geen 159,95 euro, maar slechts 119,96 euro.

De website van Watmooi met de Alchemist-collectie

De website van Alchemist zelf

En de webshop van Return to Sender / Hema
 

Downloads

Meer info download je hier:

Meert foto's in het artikel in P+ (63 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier