Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Kiehls art cafe
Kiehls art cafe
13 april 2015

Kiehl’s plant nieuw Amsterdams bos

Het Amerikaanse cosmeticaconcern Kiehl’s biedt aan voor elke gezichtscrème een boom buiten Amsterdam te planten.  De eerste 100 bomen zijn gegarandeerd. Het moeten er tussen de 1200 tot 2400 worden.

Hoe groot het bos gaat worden, hangt dus echt af van het aantal kopers van de ‘Ultra Facial Cream’. Dit Nederlandse project van Kiehl’s start deze week in de Bijenkorf in Amsterdam met de onthulling van een speciaal voor de verpakking gemaakt kunstwerk. De neo-pop schilder Selwyn Senatori schilderde het ‘Kiehl’s Art Cafe’ dat op de deksel staat. Op 18 april is het zo ver.

We schreven eerder over Kiehl’s, toen dit bij L’Oréal behorende bedrijf het eerste beautyproduct op de markt bracht dat Cradle to Cradle was gecertificeerd.  Kiehl’s is een bijzondere producent, ontstaan uit een apotheek in de buurt van East Village in New York. Een apotheker dus met een uitgebreide kennis van cosmetica, farmaceutica, kruiden en geneeskunde. De kennis ging over op volgende generaties, net als de drang om iets extra’s te doen voor de directe omgeving.

De Ultra Facial Cream is bedoeld voor gebruik overdag, maar ‘hydrateert’ de huid wel 24 uur lang; dat wil zeggen dat het vochtgehalte op peil wordt gehouden, of het nu guur weer is of zonnig. In de ‘Ultra Facial Cream’ zitten bijvoorbeeld extracten van woestijnplanten verwerkt. De verpakking van 50 ml kost 24 euro. Van dat bedrag gaat maar liefst 5 euro naar Trees for All, die de bomen zal aanplanten. De vijf euro is goed voor een boom.

Wie Selwyn Senatori niet kent: het is een half Nederlands, half Italiaanse kunstenaar. Zijn werk doet heel in de verte aan dat van Herman Brood denken. Maar Brood kreeg nooit zomaar visite van Paris Hilton, terwijl hij een weekje in New York werkte. Deze ‘colourful rebel’ beperkt zich bovendien niet tot canvas, maar pakt en passant ook passerende dames mee, of een taxi. Sexy dames met vuurrode lippen en maffioso heren met zwarte stropdassen bevolken zijn werken. Een doek ‘Champagne Paris’ moet bijvoorbeeld 4000 euro kosten.

In dat licht is de Ultra Facial Cream helemaal een koopje. Het ‘Kiehl’s Art Cafe’ op de vijfde verdieping van de Bijenkorf in Amsterdam is open van 18 tot en met 30 april.
 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier