Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
krijg de kleertjes
krijg de kleertjes
16 december 2012

Ruil kinderkleding via KrijgdeKleertjes

Het zijn tijden om weer aan ruilen te denken, in plaats van aan nieuw kopen. Met dat idee startten vier moeders een website waarop andere ouders hun te klein geworden kinderkleding kunnen ruilen voor grotere maten.

Deze week van start na een volle zwangerschapsperiode aan voorbereidingen, zo melden Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie: “Bij zijn geboorte op 12 december heeft de baby een gezond gewicht van 250 pakketten in het aanbod.”

Het idee: via KrijgdeKleertjes ruilen ouders kleding en speelgoed waar hun kinderen te groot voor zijn geworden tegen een pakket met spullen die wel bij hun kinderen past. 
Cerian van Gestel, een van de drijvende krachten achter de website: “We zijn echt trots op onze nieuwe spruit. Het heeft in totaal een jaar van hard werken gekost om de site van idee naar echt werkende site uit te bouwen. Nu is het eindelijk zo ver: KrijgdeKleertjes is klaar om mee te ruilen. Dus struikel je over de speeltjes, of zijn de kleertjes van je kinderen te klein? Zet ze op de website en krijg er iets passends voor terug!”

Om het aanbod hoog te houden, mogen leden maximaal drie pakketten afnemen: daarna zijn ze verplicht zelf een pakket kleertjes of speelgoed aan het aanbod toe te voegen. Momenteel zijn vooral de maten 56 tot 104 goed vertegenwoordigd. Het aanbod van KrijgdeKleertjes kan nog goed grotere maten vanaf 122 gebruiken.

KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.