Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Low Car Diet
Low Car Diet
13 november 2015

Low Car Diet bewijst: 50% schoner kan

Een maand extra inspanning bewijst dat 50 procent CO2-reductie op reiskilometers haalbaar is. Dat maakten de organisatoren bekend, waaronder MVO Nederland.

Verzekeraar Achmea boekte tijdens de 30 dagen Low Car Diet 2015 zelfs een vermindering van 65 procent in CO-uitstoot. SNS Bank volgde op de tweede plaats.

Vandaag werd, tijdens het Low Car Diet Slotevent op Hoog Catharijne, bekend gemaakt dat de deelnemende bedrijven in totaal 50 procent schoner zijn gaan reizen, 30 procent goedkoper uit waren in hun mobiliteitskosten. De deelnemers hadden 40 procent meer lichaamsbeweging. Voor een investering van 1.000,-  euro voor deelname aan de 30 dagen durende wedstrijd, bespaarden ze daarmee samen ruim € 23.500 op hun uiteindelijke mobiliteitskosten. Dat is gemiddeld € 1.800 per bedrijf.

Een grote factor die heeft bijgedragen aan deze positieve veranderingen bleek het elektrisch vervoer: elektrische fietsen, elektrische auto's, auto's delen, treinreizen. De deelnemers zijn over het algemeen minder autokilometers gaan rijden, maar van de overgebleven kilometers was al 27 procent elektrisch. Sowieso een kwart van de Low Car Diet-deelnemers reed dus elektrisch. Ter vergelijking, 0,1 procent van het wagenpark bij Nederlandse bedrijven is momenteel maar elektrisch.

Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.

Een uitgebreid verslag is te vinden op de website van Low Car Diet