Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Groene Ambities, foto Jan Bom
Groene Ambities, foto Jan Bom
20 februari 2014

Wat missen niet-abonnees van P+?

Welke duurzame ambities gaat Nederland in 2020 realiseren? En wat zijn de bottlenecks voor de vergroening van ons land? Op deze vragen geeft de nieuwe P+ antwoord.

Uiteraard zijn er topondernemers die de markt verkennen en met hun successen komen. Jos de Blok van Buurtzorg is zo iemand, die dwars tegen de overheersende organisatiecultuur een succes maakte van het verzorgen van zieke mensen. Goedkoper en beter dan zijn concurrenten. Maar ook Lieve Declercq wijkt af, door er in te slagen om een vanzelfsprekend product als kraanwater keer op keer te profileren als een bijzonderheid. Ze doet dat op dit moment beter dan de bedrijven die bronwatertjes aanbieden.

Hier een overzicht van de artikelen die alleen de abonnees van het tijdschrift P+ ontvangen.

People

Ambitie 2020
Wat formuleerden ondernemers op het Plein der Ambitie toen ze werd gevraagd wat hun doelen zijn voor het jaar 2020?

MVO & HRM
Waarom reserveert het schoonmaakbedrijf Hago elk jaar een budget van 1,5 procent van de omzet voor opleidingen aan het personeel?

Jos de Blok
Waarom rationalisatie van de productie wèl een goedkopere auto oplevert, maar in de zorg waar het om mensen gaat juist kostenverhogend werkt.

Dilemma
Associate professor André Nijhof van de Nyenrode Business Universiteit analyseert de zes grootste dilemma’s van MVO managers.

Verkeerde suikers
Waarom zwijgt de suikerindustrie als er zo’n belangrijke stakeholder als de Vlaamse arts Kris Verburgh is opgestaan?

Planet

Drinkwaterbedrijf
Hoe weet Lieve Declercq van Vitens iets vanzelfsprekends als kraanwater keer op keer te profileren als een bijzonder product?

Gerecyclede verf
Wie zorgde er voor dat de sloot aan muurverf die bij het afval terecht komt nu weer te koop is als gerecyclede verf?

Heat up or cool down
Marga Edens stelt: De beste Europese energiepolitiek is vooral te bezuinigen op het gebruik van stroom en warmte: energie-efficiency.

Profit

Bottlenecks
Wat zijn volgens Maarten Hajer van het PBL de vijf grootste belemmeringen voor het vergroenen van Nederland?

MVO Nederland
Drie van de honderden partners van MVO Nederland vertellen over hun duurzame ambities voor het jaar 2020

Klimaatneutraal bankieren
Waarom durft een bank te beweren klimaatneutraal te zijn, als niet alle beleggingen, spaarrekeningen en investeringen ook CO2-neutraal zijn?

Interface
Wie had ooit kunnen voorspellen dat de visindustrie cruciaal zou zijn voor de productie van klimaatneutrale vloertegels?

En verder, de columns van hoofdredacteur Jan Bom, de eerste panoramafoto van Koning Willem-Alexander, Marleen Janssen Groesbeek over voedsel en afval, Willem Lageweg over Meervoudig Vernieuwend Ondernemen (MVO), Marcel Schuttelaar over zijn ‘stekkerauto als hobby’, cartoons van Erik Kriek en Pieter Geenen en nog veel, veel meer.

Abonneer op P+ People Planet Profit