Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
duurzaam ondernemen waarmaken
duurzaam ondernemen waarmaken
07 maart 2013

MVO-titel misschien Managementboek van het Jaar

Vorig jaar 5 sterren in het MVO-boekenoverzicht van P+. Nu op de nominatie om het beste managementboek van het jaar te worden. 'Duurzaam ondernemen waarmaken', geschreven door Rob van Tilburg, Mara Francken, Rob van Tulder en Andre da Rosa.

Voor wie: Dit is een boek voor CEO’s, voor MVO-managers, voor MVO-ambassadeurs en MVO-communicatiedeskundigen.

Wanneer de naam van hoogleraar Van Tulder (Erasmus Universiteit) op de cover staat, wordt er geheid een garantie van degelijkheid afgegeven. Ook weer iemand van de Rotterdamse ‘stroop-de-mouwen-op’ school.

Hij analyseert de weg die verschillende bedrijven (20!) hebben gelopen en schuift daar vervolgens een theoretisch model onder, dat universeel kan worden toegepast. De auteurs vergeten daarbij niet handvaten te bieden en vooraf te waarschuwen voor knelpunten.

De andere auteurs, Rob van Tilburg en Mara Francken, werken bij Royal HaskoningDHV.

Dit is dus niet een boek om er in een avondje doorheen te jassen. Maar werk je bijvoorbeeld in de foodsector, dan is het onweerstaanbaar om in de casus Friesland Campina te duiken, de grootste zuivelcoöperatie ter wereld. Het bedrijf was eerst ‘re-actief’, reageerde alleen als er ineens boze ngo’s op de stoep stonden. Met een nieuw beleidsplan Route2020 werd deze ellende gevolgd door een ‘actieve fase’, met benoeming van grote maatschappelijke uit-dagingen. Van Tulder c.s. besluiten de casus met een puntenlijstje: welke interventies werden gedaan, wat waren de kantelpunten?

Moet in elke MVO-boekenkast staan.

Een volledig overzicht van de MVO boekrecensies over 2012 door P+. Zie linkerkolom, onderaan.

Het  boek is te bestellen bij managementboek.nl

 

Downloads

Meer info download je hier:

P+ MVO boeken 2012 (537 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier